سلامت نیوز :سبزیهای سبز برگ مثل (سبزی خوردن) سرشار از ویتامین C و سبزیهای زرد یا نارنجی یا قرمز سرشار از بتاكاروتن پیشساز ویتامین A هستند.
دكتر زهرا عبداللهی معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: سبزیهایی مانند فلفل سبز، فلفل دلمهای، كلم پیچ، گوجه فرنگی، اسفناج حاوی ویتامین C زیادی بوده و به علت داشتن آنتیاكسیدان در پیشگیری از سرطانها مفید هستند.
وی افزود: سبزیهایی مانند هویج، كدو حلوایی، اسفناج حاوی ویتامین A بوده و علاوه بر پیشگیری از شبكوری در جلوگیری از سرطان هم مفید است.
دكتر عبداللهی در پاسخ به این پرسش كه چه مقدار سبزی برای مصرف روزانه توصیه میشود؟ گفت: استفاده از سبزیها به میزان 3 تا 5 واحد در روز توصیه میشود یك واحد از سبزیها شامل یك لیوان سبزی خام و یا یك دوم لیوان سبزیهای پخته است.
وی با بیان این كه بعضی از سبزیها مانند اسفناج و گوجه فرنگی حاوی ویتامین E هستند، خاطرنشان كرد: این ویتامین برای كارآیی بهتر سایر ویتامینها خصوصاً ویتامین C اهمیت زیادی دارد و اثر آن در جلوگیری از سرطان شناخته شده است. ویتامین E اثر حفاظتی بر روی ریهها در مقابل آلودگی هوا دارد.
معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه تأكید كرد: سبزیها علاوه بر ویتامینها و املاح، حاوی فیبر هستند كه اثر حفاظتی در برابر سرطان روده دارد و برای پیشگیری از یبوست نیز مفید است.
وی افزود: بهتر است سبزیها و صیفیها خام خورده شوند زیرا ویتامینهای بیشتری به ما میرسانند و حرارت، بعضی از ویتامینها خصوصاً ویتامین C را از بین میبرد.