ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 3 دي 1403
دوشنبه 3 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 13 آبان 1387     |     کد : 1418

خواص باارزش شلغم‌

شلغم یكی از سبزیجات بسیار مقوی و مغذی محسوب می‌شود كه به خاطر دارا بودن تقریبا ۱۰ درصد مواد قندی و سرشار‌بودن از كلسیم و منیزیم جزو مواد غذایی باارزش است. در غده شلغم پخته مقادیری از انواع ویتامین B وجود دارد و برگ‌های سبز آن از نظر ویتامین A قابل توجه است.
در ۱۰۰ گرم شلغم تقریبا ۳۵‌كالری انرژی نهفته است.
● خواص درمانی‌
شلغم از مواد سازنده خون است و حاوی مقدار زیادی آهن و مس است كه موجب افزایش خون بویژه هموگلوبین می‌شود. (قابل ذكر است قدرت جذب آهن گیاهی در مقایسه با آهن حیوانی بسیار پایین است)‌ شلغم قدرت بینایی را افزایش می‌دهد و به دلیل داشتن ویتامین‌های A، B و C بر نور چشم می‌افزاید و از شب‌كوری جلوگیری می‌كند. شلغم دارای یك ماده ضدعفونی قوی و میكروب‌كش است، به همین جهت در درمان سرماخوردگی و بیماری‌های عفونی و ویروسی تاثیر زیاد دارد.
مصرف شلغم افراد را در برابر بیماری‌های پوستی بیمه می‌كند و در بهبود جوش صورت موثر است. افرادی كه مبتلا به جوش صورت و اگزما هستند، چنانچه هر روز مقدار كمی شلغم خام بخورند نیاز بدن آنها به گوگرد برطرف شده و در نتیجه جوش صورت آنها از بین خواهد رفت. در تقویت تخمدان‌ها نقش ‌اساسی دارد و رحم را برای پرورش نوزادی سالم و قوی، تقویت می‌كند. آرام‌بخش و ترمیم‌كننده سریع زخم‌ها بوده و برای تقویت كبد مفید است. به علت داشتن فیبر، پاك‌كننده قوی روده‌هاست و خواص تسكین‌دهنده شلغم، آن را به داروی طبیعی خواب‌آور تبدیل كرده است. برای بهبودی شقاق، شستشوی ناحیه مبتلا با آب جوشانده شلغم مفید است. شربت شلغمی برای درمان سیاه‌سرفه در كودكان مفید است و مصرف این شربت هیچ ضرری برای كودكان ندارد. برای تهیه شربت شلغم، ابتدا وسط یك شلغم را خالی كرده در آن كمی شكر بریزید، پس از مدتی داخل آن آب جمع می‌شود. آب را با قاشق برداشته و مصرف كنید. شلغم مانند لبو سرشار از فسفر می‌باشد، لذا برای مغز، قدرت حافظه و تقویت بافت‌های عصبی مفید است.
توصیه: مبتلایان به دیابت مراقب باشند. شلغم دارای مقدار زیادی مواد قندی است. از این رو برای افراد مبتلا به دیابت منع شده است. شلغم تقریبا دارای ۴/۷ درصد مواد قندی بوده و بسیار چاق‌كننده می‌باشد. مصرف شلغم به علت دارا بودن تیوسیانات برای بیمارانی كه دچار گواتر ساده (كم كاری تیروئید)‌ هستند بسیار مضر است. لازم است شلغم خام را با دقت و احتیاط بجوید تا معده شما ناراحت و خسته نشود.
نكته: چنانچه هر روز از شلغم استفاده می‌‌كنید یك مقدار از آن را به صورت خام یا بخارپز مصرف كنید، چرا كه پختن آن با آب مقداری از گلوكوزینولات‌ها (از تركیبات ضدسرطان)‌ را از بین می‌برد و از ارزش غذایی آن می‌ك


نوشته شده در   دوشنبه 13 آبان 1387  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode