بر اساس مطالعه "موسسه رند آمريكا "، تعداد سربازاني كه از ابتدا تا سال 2010 در عراق و افغانستان خدمت كردهاند و دچار افسردگي، فشارهاي روحي و آسيبهاي رواني شدند به 830 هزار نفر ميرسد.
به گزارش فارس، بر اساس مطالعه "موسسه رند آمريكا " با موضوع "آسيبهاي مخفي جنگ " كه پيرامون آسيبهاي مخفي سربازان، آسيبهايي كه دستگاه اشعه عليرغم پيشرفتگياش قادر به كشف آنها نيست و آسيبهاي ناشي از انفجار خودروها در راهها به سبب بمبهاي دستساز و برخورد موشك، تعداد سربازاني كه در عراق و افغانستان خدمت كردهاند و دچار افسردگي و فشارهاي روحي و آسيبهاي رواني شدند به 620 هزار سرباز تا سال 2007 رسيد.
اين مقاله در ادامه بيان ميكند: از بين 1 ميليون و 640 هزار نظامي كه از ابتداي جنگ تا اكتبر 2007 به عراق و افغانستان اعزام شدهاند، 300 هزار نظامي گرفتار فشار بعد از شوك و افسردگي شديد شدند و 320 هزار نظامي ضربه مغزي شدند.
نتيجه اين آسيبها، از دست دادن حافظه، خودكشي، رفتارهاي خصمانه و كارهاي غيرطبيعي فرد در برابر خانواده، كودكان و جامعه است .
اگر اين درصد را به تعداد نيروهايي كه تا سال 2010 اعزام شدند، تعميم بدهيم كه 2 ميليون و 400 هزار نظامي آمريكا است، تعداد مبتلايان به بيماريهاي مغزي تقريبا به 830 هزار نفر ميرسد.
پژوهشهاي فراواني پيرامون آسيبهاي رواني نظاميان آمريكايي مغزي انجام شده است. يكي از آنها با تلاش مشترك دو سازمان "ProPublica " و "NPR " انجام شده است و به اين نتيجه رسيدهاند كه آسيبهاي مغزي بزرگترين خطري است كه جامعه آمريكا با آن روبرو است، بطوري كه نظاميان دچار عدم حافظه، عدم قدرت در رانندگي، ناتواني از خواندن جزئي از كتاب يا روزنامه و عدم قدرت تمركز هستند.
در مقالهاي كه با عنوان "اثر آسيبهاي مغزي، عدم تشخيص در هزاران نظامي " چاپ شد، آمده است كه آسيبهاي مغزي بيشترين اثر را در اين نظاميان دارد و آنها خطري براي جامعه محسوب ميشوند و به همين علت پژوهندگان اين مقاله اصطلاح عجيب "walkie talkies "، "عابران وراج " را براي اين نظاميان بكار بردند.