جام جم آنلاين: پژوهشگران مرکز رشد واحدهاي فناور استان گيلان با بهرهگيري از نانوذرات نقره ، موفق به توليد پارچههاي رسانا شدند.
به گزارش ايسنا، از جمله کاربردهاي اين منسوجات به توليد الکتريسيته از دماي بدن و عدم تشخيص به وسيله دوربينهاي حرارتي اشاره شده است. همچنين اين منسوجات در توليد کيف موبايل ضد امواج و کيف کارت بانکهاي اعتباري نيز قابل استفاده است.
به گفته مسوولان اين مرکز، در توليد اين منسوجات از نانوذرات سنتز شده نقره در آزمايشگاههاي مرکز رشد استفاده شده که نسبت به نانوذرات آماده داراي مزايايي از جمله افزايش ثبات نانوذرات به کار برده شده در منسوجات است.
ثبات در برابر مواد اسيدي و قليايي، تعرق، شستوشو و افزايش نفوذپذيري هوا از جمله خواصي است که اين منسوجات با استفاده از نانوذرات نقره از آنها برخوردار شدهاند.
به گفته مسوولان اين طرح، توليد منسوجات رسانا از سال 86 در ابتدا با هدف دريافت سيگنالهاي قلب و ارسال آن به صورت امواج به پزشک معالج آغاز شد، اما به دليل هزينه
بر بودن طرح، تغييراتي در طرح اوليه از سوي مسوولان پروژه داده شده و طرح جديد در قالب توليد الکتريسيته از دماي بدن با استفاده از منسوجات ادامه پيدا کرده و به نتيجه رسيده است.