يک پزشک متخصص گياهان دارويي نسبت به استفاده خودسرانه و سنتي از داروهاي گياهي هشدار داد و گفت: با توجه به اينکه ماده موثر گياهان دارويي در شرايط جغرافيايي مختلف تغيير مييابد، مصرف ناآگاهانه آنها ميتواند عوارض مختلفي را بهدنبال داشته باشد.
به گزارش سلامت نقل از ایسنا ، دکتر عليرضا يزدينژاد افزود: بسياري از افراد گياهان دارويي را خود از طبيعت جمعآوري ميکنند که اين امر نيز چندان توصيه نميشود چرا که مشابهات سمي گياهان دارويي بسيار بوده و در برخي موارد تشخيص آنها بسيار مشکل است.
وي تصريح کرد: خريداري داروهاي گياهي از عطاريها دليل بر سلامت آنها نيست و نميتوان صرف اينکه در عطاري به فروش ميرسد نسبت به سلامت آنها اطمينان پيدا کرد.
يزدينژاد استفاده از قرصها و شربتهاي استاندارد شده در داروخانهها را يکي از روشهاي توصيه شده در مصرف گياهان دارويي عنوان کرد و اظهار داشت: در تهيه اين داروها از عصاره صددرصد گياهي استفاده ميشود ولي با ترکيب با موادي مانند حلالها، کمک حلالها و مواد نگهدارنده ترکيب صددرصد گياهي دستخوش تغييراتي شده و ديگر نميتوان گفت اين قرصها و شربتها کاملا گياهي هستند.
اين پزشک متخصص گياهان دارويي افزود: بر خلاف آنچه در راهنماي مصرف برخي از اين داروها نوشته شده، استفاده از داروهاي گياهي براي زنان باردار و شيرده و افرادي که سابقه بيماريهاي چون ديابت و فشار خون دارند بلامانع نيست و بايد توسط پزشک صورت گيرد.
يزدينژاد با اشاره به استفاده از مواد قندي غليظ کننده به جاي مواد نگهدارنده در داروهاي گياهي استاندارد شده ، ابراز کرد: اين ترکيبات قندي موجب احتياط مصرف در زنان باردار و بيماران ديابتي ميشود.