هيأت مديران خبررساني آمريكا براي افزايش مخاطبان راديو آسياي آزاد در كشورهاي چين، كره، برمه، ويتنام، تبت و برخي كشورهاي ديگر علاوه بر كانال يوتيوب، از فيسبوك و توييتر نيز كمك ميگيرد.
به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي خبرگزاري فارس، شوراي دولتي پخش برنامههاي راديو و تلويزيون آمريكا (BBG) كه ديپلماسي رسانهاي دولت آمريكا را طراحي ميكند، در بودجه مالي سال 2011 خود به كنگره مبلغ 768 ميليون و 778 هزار دلار درخواست كرده است.
فصل چهارم اين گزارش به سازمانهاي مستقل دريافتكننده اعتبارات اختصاص دارد كه به تشريح فعاليتها، برنامهها و اهداف راديو اروپاي آزاد/ راديو آزادي، راديو آسياي آزاد، شبكههاي خبررساني خاورميانه و عملياتهاي خبررساني بينالمللي آمريكا ميپردازد.
خبرگزاري فارس به منظور آگاهي بخشي به مخاطبان خود متن كامل اين گزارش را بصورت بخش به بخش منتشر ميكند، آنچه در پي ميآيد بخش دوم از فصل چهارم اين گزارش است كه به جزئيات برنامهها، فعاليتها و اهداف راديو آسياي آزاد اختصاص دارد.
راديو آسياي آزاد توسط كنگره و به عنوان يك رسانه خبري جانشين تأسيس شد تا در كشورهايي كه آزادي رسانهها دچار محدوديت و يا ممنوعيت است، جايگزين رسانههاي داخلي شود.
راديو آسياي آزاد يك سازمان مشمول قوانين دريافت اعتبار است كه بر اساس توافقات مالي اعتباري با هيأت مديران خبررساني فعاليت ميكند. اين راديو به عنوان يك سازمان خصوصي و غيرانتفاعي در تلاش است تا اخبار، اطلاعات و تفسيرهاي محلي دقيق و سروقت ارائه نموده و مجمعي براي بيان نظرات مختلف موجود در كشورهاي آسيايي تحت پوشش، بوجود آورد. راديو آسياي آزاد از طريق راديوي موج كوتاه، موج متوسط، ماهواره و اينترنت، برنامههاي خود را به 9 زبان و سه لهجه ارائه ميكند و در مناطقي كه اخبار و اطلاعات تحت كنترل دولت قرار دارند، واقعيتها را به مردم محلي انتقال ميدهد.
خبررسانهاي راديو آسياي آزاد به عنوان يك منبع خبري چندرسانهاي بر ارائه محتوايي مرتبط و جذاب متمركز هستند تا نيازها و خواستههاي مخاطبين راديويي و مراجعين به وبسايت را تأمين نمايند.
مطالب ارائه شده توسط راديو آسياي آزاد را ميتوان توسط تلفنهاي همراه دانلود كرده و دوباره پخش نمود يا به صورت شفاهي به ديگران منتقل نمود تا بر سانسورهاي فزاينده دولتي پيشي گرفته شود. راديو آسياي آزاد با ارائه برنامهها در فرمتهاي مختلف كاربران را قادر ميسازد در هر جايي كه هستند اخبار راديو آسياي آزاد را دريافت و در وبلاگها و يا وبسايتهاي خود بازپخش نمايند.
راديو آسياي آزاد با پخش 43 ساعت برنامه راديويي در روز و با حضوري پويا در فضاي آنلاين، با مخاطبين در چين، تبت، برمه، ويتنام، كره شمالي، لائوس، و كامبوج ارتباط برقرار ميكند. هر كدام از سرويسهاي خارجي اين سازمان از مجريان بومي و تيمهاي اينترنتي چندزبانه تشكيل شدهاند كه برنامهها و وبسايتهاي سرويسها را طراحي و توليد كرده و منعكسكننده ترجيحات فرهنگي و مرسوم ويژه جوامع تحت پوشش هستند.
راديو آسياي آزاد توانسته است با بهرهگيري از شبكه وسيع منابع قابل اعتمادي كه در اختيار دارد، اخبار فوري و دست اول در مورد مهمترين مسائل منطقه ارائه كند. اين سازمان با پوشش خبري رويدادها تأثير زيادي در به جريان انداختن اطلاعات در كشورهاي هدف داشته است. پخش اخبار در مورد مسائلي كه رسانههاي داخلي به علت فشارهاي دولتي تمايلي به انتشار آنها ندارند، خبرگزاريهاي داخلي را مجبور به پوشش خبري اين مسائل كرده و همچنين سازمانهاي دولتي كشورهاي هدف را وادار ساخته تا مواضع خود را اعلام نمايند.
راديو آسياي آزاد به عنوان پلتفرمي براي انجام مباحث آزاد در مورد موضوعات ممنوعه، مجمعي براي شهروندان گزارشگر و مدلي كه ديگران ميتوانند سنتهاي ژورناليستي در حال ظهور خود را بر اساس آن شكل دهند، عمل ميكند. براي مثال، ويراستار يكي از مجلات كره شمالي در جولاي 2008، و در حين بحث در مورد عطش اطلاعات در كره شمالي و بازار سياه پر رونق براي برطرف كردن اين نياز گفت: "هماكنون محبوبترين جنس، راديويي است كه بتوان با آن به اطلاعات راديو آسياي آزاد گوش داد. "
رويدادهاي مهم و دستاوردهاي برنامهها در سال مالي 2009 و 2010
اينترنت و رسانههاي جديد
در سه ماه دوم سال 2009، بازديدهاي مستقيم از وبسايتهاي راديو آسياي آزاد نسبت به بازه زماني مشابه در سال 2008، 41 درصد رشد داشته، در همين حين، بازديد مراجعه كنندگان از صفحات مختلف اين وبسايتها نيز رشد 27 درصدي داشته است. ارائه امكانات جديد در وبسايتها و همچنين ايجاد ديالوگ توسط خبررسانها در وبسايتها باعث اين افزايشها شدهاند.
سرويسها هماكنون در حال انتشار "قطبهاي خبري " ، يا صفحاتي هستند كه بر يك رويداد خبري خاص تمركز كرده، اطلاعات را در مورد آن جمعآوري ميكنند و محتوايي غني در فرمتهاي مختلف ارائه مينمايند. راديو آسياي آزاد توانسته با پوشش خبري عميق، ارائه اطلاعات در مورد پيشزمينه رويدادها و سير زماني آنها، حوزه عمل خبرهاي خود را گسترده سازد و پوشش خبري جامعي در مورد مسائل ارائه نمايد.
براي مثال، پوشش خبري آشوبهاي سينگكيانگ در جولاي 2009، شامل متن، تصوير، صدا و ويدئو بود. همچنين اطلاعاتي در مورد دلايل و پيشزمينههاي بروز اين رويدادها و سير زماني آنها ارائه شده و نقشهها و نيز تصاوير گرافيكي براي فهم بهتر زواياي تاريخي و فرهنگي منطقه ارائه شد.
شنوندگان راديو آسياي آزاد در چين ميتوانستند نظرات خود را به صورت راديويي و يا آنلاين بيان نمايند. برخي از اين نظرات بعدها به زبان انگليسي ترجمه شده و در اختيار مخاطبين ساير نقاط جهان قرار گرفتند. يك گزارش خبري مجزا، با اسلايدها و يك فيلم ويدئويي اصل، نقش زنان را در رويدادهاي جامعه اويغور نشان ميداد.
راديو آسياي آزاد براي يادآوري وقايع ميدان تيانمن در 20 سال پيش، يك صفحه ويژه حاوي مطالب آرشيوي كه قبلا هرگز در چين ديده نشده بود، منتشر كرد. در اين صفحه فيلمهاي ويدئويي اصل در مورد روزهاي منتهي به سركوبها، تصاوير اعتراضات، اعتصاب غذاي دانشجويان و سرانجام سركوب اعتراضات، ارائه گرديد. سير زماني و گزارش تاريخي آنچه كه بعدها به عنوان "كشتار تيانمن " و يا "4 ژوئن " شناخته شد، نيز در اين صفحه قرار داده شد.
هماكنون تمام سرويسهاي راديو آسياي آزاد علاوه بر كانال يوتيوب، داراي صفحاتي در فيسبوك و توييتر هستند. اين شبكه رسانههاي اجتماعي باعث افزايش دسترسي راديو آسياي آزاد به مخاطبين شده و به مطالب اين شبكه اجازه ميدهند به پشت ديوارهاي سانسور راه يابند. كانال يوتيوب راديو آسياي آزاد هر ماه به طور مداوم جزو 10 كانال پربيننده قرار ميگيرد. اين در حالي است كه برنامههاي اين شبكه به زبانهاي آسيايي بوده اما يوتيوب اساساً يك پلتفرم اشتراكي انگليسي زبان است. در اواسط سال 2009، راديو آسياي آزاد شروع به پخش برنامههايش در فرمتهاي مناسب براي صفحات كوچك نمود تا بدين وسيله دسترسي به متنهاي خبري را براي كاربران موبايل نيز تسهيل كند.
زبان مانداريني
سرويس ماندايني راديو آسياي آزاد خود را به عنوان يك منبع اطلاعاتي قابل اعتماد و پيشرو در برابر سانسور دولت چين مطرح نموده است. در سال 2009، سرويس مانداريني راديو آسياي آزاد با فعالين حوادث ميدان تيانمن كه هنوز ساكن چين هستند مصاحبههايي انجام داد. در ژوئن 2009 و طي يك برنامه ويژه دو نفر از 21 رهبر دانشجويي تحت تعقيب پس از سركوبهاي مسلحانه 1989، به سؤالات شنوندگان چيني پاسخ دادند.
در چين قضاياي ميدان تيانمن كاملاً در بايكوت خبري قرار دارند. اين دونفر سير تحولات منجر به سركوب اعتراضات ميدان تيانمن را براي جوانان چيني كه در فضاي بايكوت خبري رشد كردهاند، بازگو كردند. در مجموعه ديگري به شرح احوال رهبران دانشجويي، نقش آنها در جنبش دموكراسيخواهانه و نيز سرگذشت آنها در تبعيد پرداخته شد. در ويژه برنامه سرويس مانداريني با عنوان "صداي مخاطبين " صدها متن ارسال شده براي پروژه "تيانمن، 20 سال بعد " خوانده شد. متنهاي سانسور نشده، به همراه نظرات مردم چين و سير تاريخي جريان رويدادها، در وبسايت مانداريني منتشر شد.
در ماه مي، سرويس مانداريني ويژه برنامههايي در مورد زلزله فاجعهبار استان سيچوان چين پخش نمود. اين برنامهها متشكل از مجموعه گزارشهايي بودند كه نشان ميدانند هنوز بسياري از سؤالات و مسائل پس از زلزله بيپاسخ ماندهاند.
سرويس مانداريني راديو آسياي آزاد نقشي اساسي در گزارش تنشهاي اجتماعي، اقتصادي و سياسي چين امروز ايفاء ميكند. اخيرا در يك مجموعه هشت قسمتي به جريان دادخواهي و شكايات در چين پرداخته شد. هماكنون ميليونها درخواست دادخواهي در دادگاههاي چين وجود دارند كه حاوي شكايات شهروندان چيني از عوامل دولتي هستند.
اين گزارش عميق حاصل شش ماه تحقيق و مصاحبه با شاكيها در اقصي نقاط چين بوده و در آن سير تاريخي و تكامل دادخواهي مورد بازبيني قرار گرفته است. اغلب شاكيان در فرايند دادخواهي دچار اذيت و آزار شده، ممكن است به زندان، اردوگاههاي اصلاح براي آموزش دوباره و يا حتي مؤسسات رواني فرستاده شوند.
امكاناتي كه به وبسايت سرويس مانداريني افزوده شده كاربران را قادر ساخته به كنش متقابل در اين وبسايت پرداخته و در نتيجه تعداد مراجعهكنندگان نيز افزايش يافته است. صفحات وبسايت دوباره طراحي شدهاند تا محتواي پرطرفدار آن افزايش يابد؛ عكسها و ديگر تجهيزات بصري به وفور در وبسايت يافت ميشوند؛ و بخش خلاصه اخبار مورد بازنگري قرار گرفته تا بروزرساني آن سريعتر انجام گيرد. هماكنون سرويس مانداريني راديو آسياي آزاد تمام گزارشها و نظرات راديويي را در وبسايت اين سرويس نيز منتشر ميكند و كاربران ميتوانند در وبسايت به طور مستقيم در مورد اين گزارشات خبري نظر دهند.
كانتوني
سرويس كانتوني براي مخاطبين ساكن در استانهاي گوآنگدانگ و گوآنگژي كه حائز اكثريت كانتونيزبان هستند، به پخش برنامه ميپردازد. در ژوئن 2009، سرويس كانتوني در مورد يك منازعه جدي بين اكثريت چيني هان و اقليت قومي اويغور در خوابگاه يكي از كارخانههاي متعلق به هنگكنگ در شائوگوآن ، گوآنگدانگ گزارشي ارائه كرد. در اين درگيري 118 نفر زخمي و دو اويغوري نيز كشته شدند. 79 نفر از زخميشدگان نيز اويغور بودند. در اوايل ژوئن، يك گزارشگر سرويس كانتوني راديو آسياي آزاد وارد سينگكيانگ شد تا در مورد اين منازعه قومي تحقيق نمايد. اين گزارشگر چند روز بعد و در حين عكسبرداري از بازداشت تعدادي اويغور توسط افراد پليس، بازداشت و از سينگكيانگ اخراج گرديد.
تبتي
در مارس 2008، سرويس تبتي راديو آسياي آزاد اخباري فوري در مورد سركوب اعتراضات صلحآميز راهبان بودايي در لهاسا توسط نيروهاي چيني پخش نمود. از اين زمان به بعد خبررساني راديو آسياي آزاد در منطقه تبت افزايش يافت. عليرغم حضور انبوه نيروهاي پليس در تبت، راديو آسياي آزاد توانست با ساكنين اين منطقه تماس تلفني برقرار كرده و در مورد مراسم روشن كردن شمع و شبزندهداري در حدود 100 نفر از راهبها در 25 فوريه، اولين روز سال جديد تبتي، گزارشي تهيه نمايد. نيروهاي پليس معبد راهبين را محاصره كرده و چند تن از آنها را بازداشت نمود. راديو آسياي آزاد فيلم ويدئويي اين مراسم را بدست آورد.
سرويس تبتي راديو آسياي آزاد مجموعه گزارشهايي ويژه از هندوستان و نپال پخش نمود و در آنها به پنجاهمين سالگرد قيام تبت و مهاجرت دالايي لاما و هزاران پناهنده به هندوستان پرداخت. اين برنامهها شامل بازگويي تاريخ قيام 1959 و نيز مصاحبههايي با مهاجرين بود.
بر اساس گفتههاي يك محقق در "مؤسسه نوبرو لينكگا " در هندوستان، مقامات چين ساكنيني كه به ايستگاههاي راديويي بينالمللي گوش كرده و يا از وبسايتهايي چون راديو آسياي آزاد ديدن ميكنند، را تهديد ميكنند. در آوريل 2009، گزارشگران بدون مرز نگراني خود را از سلامتي جسماني گزارشگران و ويراستاران وبسايتهايي كه در ماههاي اخير در تبت و مناطق همجوار دستگيره شده بودند، اعلام داشت. فيلمهاي ويدئويي تهيه شده توسط سرويس تبتي راديو آسياي آزاد نه تنها در وبسايت اين سرويس بلكه در كانال يوتيوب راديو آسياي آزاد نيز از محبوبيت زيادي برخوردار هستند.
كرهاي
سرويس كرهاي روزانه 5 ساعت برنامه براي شنوندگان در كره شمالي پخش ميكند. به جرأت ميتوان گفت كره شمالي داراي كمترين ميزان آزادي در جهان است ( "خانه آزادي " كره شمالي را به عنوان بدترين كشور در حوزه آزادي رسانهها، داراي رتبه 195 در ميان 195 كشور جهان، معرفي نمود). هنوز هم راديوي موج كوتاه بهترين راه برقراري ارتباط با مخاطبين كرهاي است.
تحقيقات "مؤسسه اقتصاد بينالمللي پترسون " بر روي شهروندان كره شمالي ساكن در چين و كره جنوبي نشان دادهاند كه رسانههاي خارجي به مانند راديو آسياي آزاد تحت حمايت دولت آمريكا، به تدريج در حال نفوذ به كره شمالي هستند. تحقيقات انجام گرفته توسط راديو آسياي آزاد نيز اين نتايج را تأييد ميكنند.
سرويس كره شمالي سعي دارد اخبار و اطلاعاتي را به مخاطبين خود ارائه نمايد كه از دسترس آنها خارج هستند. داستانهاي مستند وضعيت حقوق بشر را در داخل و خارج از كره شمالي، بالاخص چين كه كرهايهاي زيادي در آنجا زندگي ميكنند، تشريح ميكنند. ديگر برنامهها اطلاعاتي در مورد وضعيت زندگي، به مانند ارزش يك خانواده شاد، نقش والدين، وضعيت آموزشي و حقوق بشر بالاخص حقوق زنان ارائه ميكنند.
سرويس كرهاي راديو آسياي آزاد با چالش منحصر بفردي در حوزه اينترنتي مواجه شده است زيرا اين پلتفرم رسانهاي بخشي از زندگي روزمره مخاطبين كرهاي نيست. اين وبسايت اخباري فوري و برنامههاي ويژهاي براي مردم كره پخش ميكند اما براي پخش اين برنامهها به "واسطهاي انساني " و نيز رسانههاي كره متكي است. در وبسايت سرويس كرهاي، وضعيت منزوي كره شمالي از طريق تصاوير گرافيكي در مورد گسترده تسليحات كشور، برنامه هستهاي، شجره خانوادگي پيچيده كيم جونگ ايل، رهبر كره، و همچنين نقشههايي حاوي تصاوير مرزها و مسيرهاي فرار پناهندگان قرار داده شده است.
برمهاي
سرويس برمهاي به عنوان يكي از منابع محدود براي كسب اخبار مستقل و اطلاعات دقيق براي مردم ساكن در برمه فعاليت نموده است. اين سرويس به افزايش برنامههاي خود در سال مالي 2009 ادامه داده است. اين برنامهها عبارتند از: "صداي سانگها " كه دريچهاي بر زندگي راهبان برمهاي ميگشايد، و "ميدشو " ، يك برنامه زنده كه بر مخاطبين جوان متمركز است.
شنوندگان براي كسب اخبار فوري در مورد مسائل مهم به مانند رفراندوم انجام گرفته توسط نظاميان حاكم براي مشروعيت بخشيدن به حكومت نظامي، به راديو آسياي آزاد متكي هستند. در ماه آوريل، سرويس برمه برنامهاي در مورد سالگرد واقعه "سيكلون نارگيز " و حوادث متعاقب آن پخش نموده و گزارشهايي در مورد قصور مقامات و همچنين خشم بينالمللي در مورد عملياتهاي نجات، كه هنوز هم بسيار ضروري هستند، منتشر نمود.
سرويس برمه جريان محاكمه آنگ سان سو كيا ، فعال دموكراسيخواه و رهبر "اتحاديه ملي دموكراسي " در برمه، را تحت پوشش خبري گستردهاي قرار داد. راديو آسياي آزاد مصاحبهاي با يو كيا وين، وكيل مدافع آنگ سان سو كيا، انجام داد. درخواست وي براي برگزاري علني دادگاه با مخالفت دستگاه حاكم مواجه شد.
راديو آسياي آزاد با دختر بزرگ زني مصاحبه نمود كه با آنگ سان سو كيا زندگي ميكرد. وي به همراه يكي ديگر از دخترانش محاكمه شدند. سرويس برمه راديو آسياي آزاد گزارش داد كه بر اساس دستور وزير ارتباطات، پست و تلگراف راديوها داراي شناسنامه خواهند شد تا بدين ترتيب فروش راديو در زمان پوشش خبري محاكمه توسط رسانههاي خارجي محدود گردد. يكي از طرفداران راديو آسياي آزاد در سفر به رانگون عكسهايي از تابلوهايي تهيه كرده و آنها را با عنوان "در ميانمار، آنها راديو آسياي آزاد را دوست ندارند " ارسال نموده بود.
مجموعه مستندي كه در مي 2009، با عنوان "قاچاق برمهايها و روهينگياها به مالزي و تايلند " پخش شد، قاچاق مردم برمه و استفاده بردهگونه از آنها را فاش ساخت. در اين گزارشها ارتباط و همكاري قاچاقچيان با مقامات رسمي و نيز فروش مداوم مهاجرين غيرقانوني آشكار شد. بر اساس منابع راديو آسياي آزاد، يكي از مهاجرين غيرقانوني پنج بار فروخته شده بود.
اويغور
راديو آسياي آزاد تنها سرويس راديويي بينالمللي است كه اخبار و اطلاعاتي بيطرفانه به زبان اويغوري براي بيش از 16 ميليون مخاطب بالقوه اويغور در منطقه خودمختار اويغور، چين و آسياي مركزي پخش ميكند. مردم اويغور از زماني كه جمهوري خلق چين قلمرو آنها را تسخير كرده از جانب اين دولت تحت فشار و سركوب شديدي بودهاند.
سرويس اويغوري راديو آسياي آزاد با تواني خستگيناپذير تلاش نمود تا اخبار مرتبط با آشوبهاي مرگبار در ارومچي، مركز استان سينگكيانگ در شمال غربي چين، در جولاي 2010، را منتشر نمايد. در اين درگيريها حدود 200 نفر كشته و بيش از 1400 نفر بازداشت شدند.
اين آشوبها زماني رخ دادند كه پليس تظاهرات آرام جوانان اويغوري كه خواهان توضيح دولت در مورد كشته شدن كارگران اويغور در حادثه كارخانه شائوگوان بودند، را سركوب نمود.
به گفته يكي از كسبه اويغور در ارومچي: "اگر دولت در مورد حادثه شائوگوان توضيح ميداد و اين مسأله را از اويغورها پنهان نميكرد، اين درگيريها در ارومچي رخ نميدادند. مردم جزئيات بيشتري را در مورد اين حادثه از راديو آسياي آزاد شنيدند زيرا اين شبكه شنوندگان زيادي در ميان اويغورها دارد. "
در ماه مي، راديو آسياي آزاد گزارش داد كه زنان منطقه خودمختار اويغور به مقامات رسمي اجازه پيادهسازي يك برنامه كشاورزي اجباري در زمينهايشان را ندادند. زماني كه به دستور مقامات يك تراكتور وارد زمينها شد تا آنجا را شخم بزند، زنان با نيروهاي مسلح پليس درگير شدند. بنا به گفتههاي يكي از كشاورزان روستايي كه با راديو آسياي آزاد مصاحبه نمود: "يك زن پير خود را جلوي تراكتور انداخت، اما پليس وي را كنار كشيد. سپس، يك زن جوان نيز رفتار زن مسن را تكرار كرد. در عرض يك ساعت، هشت زن زخمي شدند. هفت نفر از زنان در بيمارستان بستري شدند. "
ويتنامي
سرويس ويتنامي راديو آسياي آزاد اخبار و اطلاعاتي منتشر ميكند كه مخاطبين ويتنامي از دستيابي به آنها در رسانههاي سانسور شده ويتنام محروم هستند. اين سرويس گزارشهايي مشروح در مورد پروژههاي بوكسيت كه موجب پيدايش مشكلات امنيتي و زيستمحيطي در كشور شده، ارائه كرده است.
پوشش خبري مناقشه بين دولت و كليساي كاتوليك توسط راديو آسياي آزاد در وبلاگهاي داخل ويتنام نيز بازپخش شدند و شهروند گزارشگران فيلمهاي ويدئويي اين اعتراضات را ارسال ميكردند. علاوه بر اين، سرويس ويتنامي گزارشهايي نيز در مورد دستگيري لي كنگ دين ، وكيل معروف و مدافع دموكراسي در ويتنام، پخش نمود. وي متهم به توطئهچيني با همكاري مرتجعين داخلي و خارجي براي سرنگوني دولت بود. مصاحبههاي كنگ دين با راديو آسياي آزاد و بيبيسي به عنوان بخشي از رفتار مجرمانه وي معرفي گشتند.
سرويس ويتنامي يك مجموعه ده قسمتي در مورد "پناهندگان دريايي " پخش نمود و در آن به سرگذشت افرادي پرداخت كه متعاقب سقوط دولت ويتنام جنوبي در 30 آوريل 1975، از طريق دريا به خارج از كشور پناهنده شدند. اين مجموعه مستند حاوي مصاحبه و تصاوير توليد شده بر اساس گفتههاي شاهدين عيني بود و در آنها به توصيف سختيهاي پناهندگان در طول راه - بيماري، مرگ و مير و خوردن گوشت مردگان - و اينكه چگونه در اردوگاههاي آوارگان، بعضا براي ساليان متمادي دوام ميآوردند، پرداخته شده بود. اين مجموعه با شرح زندگي موفقيتآميز بازماندگان در كشورهاي جديد پايان يافت. سرويس ويتنامي اين مجموعه را در وبسايت خود نيز قرار داد.
خمري (پخش براي كامبوج)
تعداد مخاطبين سرويس خمري در تمام كامبوج در حال افزايش هستند و راديو آسياي آزاد به كار خود به عنوان محبوبترين خبررسان بينالمللي در فنومپن ادامه ميدهد. در آوريل 2009، سرويس خمري راديو آسياي آزاد جريان محاكمه رهبران خمرهاي سرخ را تحت پوشش خبري گسترده قرار داد. يكي از بخشهاي ويژه وبسايت سرويس خمري سوابق تاريخي و شرح كنوني جريان محاكمات را به دو زبان خمري و انگليسي ارائه ميكند. يك صفحه ويژه نيز به واكنش مردم كامبوج به محاكمات اختصاص يافته است.
يك رسانه شهروندي زنده در وبلاگها، اتاقهاي چت و ايميلهاي كامبوج در حال ظهور است. جمعيت جوان و داراي دانش كافي در مورد اينترنت و وب نيروي اين رسانه شهروندي هستند. نسل جديد مردم خمر از انزواي ناشي از جنگ و فقر بيرون ميجهند. بسياري از آنها تلفنهاي همراه را بيش از كامپيوترها به كار ميگيرند. وبسايت خمري راديو آسياي آزاد از اين الگو پيروي نموده و پادكستهايي براي دانلود قرار داده است.
راديو صداي آزاد جريان قطع غيرقانوني درختان را نيز تحت پوشش قرار داده است. به گزارش سرويس خمري جنگلهاي تحت محافظت در مناطق بين استانهاي كامپنگ چنانگ و كمپنگ سپو در حال نابودي هستند زيرا چوببرها، مقامات محلي، و محافظين جنگل با همدستي يكديگر به قطع غيرقانوني درختان ميپردازند.
لائوسي
برنامههاي سرويس لائوسي بر تصميمات اتخاذ شده از جانب دولت لائوس تأثير گذارده و آنها را تشويق ميكند بر مسائلي كه قبلا ناديده انگاشته شده بودند تمركز نمايند، مثائلي چون: توقيف/اعطاي امتياز زمين، تخطي از شروط قراردادها توسط سرمايهگذاران خارجي، و تأثير كمبود قانونگذاري و/ يا كنترل آلودگي به منظور حفظ سلامتي مردم و محيط زيست.
عملياتهاي فني
در سال مالي 2009، راديو آسياي آزاد آخرين مرحله تغييرات در تأسيسات خبررساني را نيز به پايان رساند، اين تغييرات شامل نصب "كنسولهاي ديجيتالي آيپي " جديد و پيادهسازي آخرين نسخه سيستم اتوماسيون خبررساني ريوندل در تمام سرويسهاي زبانهاي خارجي راديو آسياي آزاد است. "پروتكل صدا بر روي اينترنت " (VoIP) و تجهيزات تلفني در مقر اصلي راديو آسياي آزاد در واشنگتن و نيز تمام دفاتر اصلي آسيايي نصب شدهاند تا ارتباطات اينترنتي VoIP بين دفاتر برقرار شوند و همچنين با ارائه دسترسي به تلفن محلي راه دور هزينههاي ارتباطاتي كاهش يابد.
تحقيق سال 2009 در مورد ديدگاههاي كاركنان
در فوريه سال 2009، راديو آسياي آزاد تحقيقي با حضور بيش از نصف كاركنان مقر اصلي اين سازمان با موضوع ديدگاههاي كاركنان انجام داد. راديو آسياي آزاد با استفاده از همان روششناسي و 41 سؤالي كه در تحقيق سال 2007، به كار برده بود، از شركتكنندگان خواست تا نظرات خود را در مورد سازمان، مديريت آن و محيط كاري اعلام كنند.
افزايشهاي برنامههاي سال مالي 2011
توسعه FM، و رسانههاي جديد و ديجيتالي
هيأت مديران خبررساني پيشنهاد مينمايد با اختصاص 0.7 ميليون دلار به راديو آسياي آزاد بدين سازمان كمك شود تا از طريق ايجاد ظرفيت ويراستاري اوليه براي توليد محصولات ويدئويي و نيز افزايش و بهبود خدمات موبايل، در بازار رسانهاي در حال توسعه و محدود تبت، ويتنام و چين از ديگر خبررسانها پيشي گيرد.
كاهشهاي برنامههاي سال مالي 2011
درخواست بودجه سال مالي 2011 راديو آسياي آزاد شاهد كاهش در هزينههاي خدمات قراردادي از طريق بهبود عملكردها (0.1 ميليون دلار) و كاهش هزينههاي عملياتي (0.5 ميليون دلار) است.
هيأت مديران خبررساني بودجه درخواستي راديو آسياي آزاد را در سال مالي 2011، 38.4 ميليون دلار اعلام ميكند.