به گزارش خبرگزاري فارس ، جمهوريخواهان مجلس سناي آمريكا روز گذشته با لايحه تحريمهاي ايران كه جمعه گذشته در مجلس نمايندگان اين كشور تصويب شده بود، مخالفت كردند.
سناتور "وين آلارد" روز پنجشنبه با اعتراض به ملاحظات اين قانون گفت اين قانون به طور عجيبي در مجلس نمايندگان تصويب شد.
بر اساس اين گزارش، اين لايحه كه در مجلس نمايندگان آمريكا تصويب شده بر دو لايحه قبلي تاكيد داشته و سيستم بانكي ايران را هدف قرار داده و همكاري آمريكا با نهادهايي را كه با بخش انرژي ايران معامله ميكنند، ممنوع اعلام ميكند.
اين تحريمها همچنين خلاءهاي قانوني را كه به شركتهاي آمريكايي اجازه ميدهد با ايران از طريق شركتهاي خارجي فرعي معامله داشته باشند، پر ميكند.
گفته ميشود كه يكي از اهداف اين تحريمها خارج كردن سرمايهگذاريها از طريق نام بردن شركتهايي كه با ايران همكاري ميكنند و همچنين حمايت از شركتهايي است كه سرمايه خود را از ايران خارج ميكنند.
اما جمهوريخواهان سناي ايالات متحده بر اين باورند كه قانون فوق با موانع تاكتيكي جدي مواجه است. به همين دليل آنها با اين مصوبه مجلس نمايندگان به شدت مخالف هستند.
بر اساس اين گزارش، كاخ سفيد خود نيز با اين قانون مخالف است، چون معتقد است كه اين قانون در اختيارات رئيس جمهور در زمينه سياست خارجي تخطي و دخالت ميكند. جمهوريخواهان كه قبلا از اين قانون حمايت خود را اعلام كرده بودند الان مانعي در برابر آن شدهاند.
در اين ميان دموكراتها جمهوريخواهان را متهم به اين ميكنند كه آنها نميخواهند اين قانون را به عنوان برگ برنده در اختيار "باراك اوباما"، نامزد دموكرات انتخابات رياست جمهوري آمريكا قرار دهند.
آلارد در اين باره گفت: من به اين مصوبه اعتراض كردم چون كميته بانكداري در زمينه بررسي زبان جديدي در اين زمينه است. بعيد است كه اين لايحه قبل از به تعويق افتادن، دوباره در سنا مطرح شود.
از طرفي "هاوارد برمن"، رئيس كميته امور خارجه مجلس نمايندگان آمريكا نيز اذعان كرد كه اين لايحه چندان شديد نبوده، اما براي ارسال پيامي براي ايران است