افت تحصيلي، تمايل نداشتن براي رفتن به مدرسه، تغيير رفتار، جويدن ناخن، كندن پوست بدن، گوشهگيري، چسبيدن بيش از حد به والدين، بيقراري، شبادراري، گذاشتن انگشت در دهان و نافرماني از دستورات والدين از مهمترين علايم وجود اضطراب در كودكان است.
سلامت نیوز:يك روانپزشك گفت: تمايل نداشتن كودك براي رفتن به مدرسه و چسبيدن بيش از حد به مادر از علايم وجود اضطراب در كودكان است كه نبايد نسبت به آن بيتوجه بود.
دكتر عارفه مبشر در گفت وگو با ايسنا ، اظهار داشت: بروز اضطراب در كودكان در مقايسه با بزرگسالان متفاوت است و علايم خاص خود را دارد. ولي بايد توجه داشت كه نسبت به اضطراب كودكان نبايد بيتوجه بود و والدين، كودكان مضطرب را به حال خود رها نكنند.
وي افزود: افت تحصيلي، تمايل نداشتن براي رفتن به مدرسه، تغيير رفتار، جويدن ناخن، كندن پوست بدن، گوشهگيري، چسبيدن بيش از حد به والدين، بيقراري، شبادراري، گذاشتن انگشت در دهان و نافرماني از دستورات والدين از مهمترين علايم وجود اضطراب در كودكان است.
مبشر با بيان اين كه دلايل مختلفي موجب بروز استرس و اضطراب در كودكان ميشود، تصريح كرد: ژنتيك از دلايل بروز اضطراب در كودكان است و برخي كودكان بنا به دلايل ژنتيكي بيش از ديگر كودكان به استرس و اضطراب مبتلا ميشوند.
اين روانپزشك خاطرنشان كرد: درگيري با همسالان، وجود مشكلات خانوادگي و درگيري والدين، جدا شدن از يك دوست و يا تغيير مكان زندگي از عواملي است كه ميتواند موجب بروز اضطراب در كودكان شود.
وي بيان كرد: علايم استرس و اضطراب اگر اندك باشد نگرانكننده نيست ولي اگر اين علايم افزايش يافت به والدين توصيه ميشود حتما درباره كودك خود با مشاور صحبت كنند.
مبشر گفت: رفتار والدين با يكديگر و پرخاشگري در محيط خانواده از مهمترين عواملي است كه ميتوان كودكان را مضطرب كند به همين دليل به والدين توصيه ميشود در مقابل كودك با هم مشاجره نكنند.