ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 8 آذر 1403
پنجشنبه 8 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 17 آذر 1389     |     کد : 12551

كاروان ‌آسيايي در راه غزه

جام جم آنلاين: نخستين كاروان آسيايي غزه روز 2 دسامبر (11 آذر) در دومين سالگرد حمله رژيم صهيونيستي به غزه، براي كمك‌رساني به مردم مظلوم اين منطقه سفر8200 كيلومتري خود را آغاز كرد.

جام جم آنلاين: نخستين كاروان آسيايي غزه روز 2 دسامبر (11 آذر) در دومين سالگرد حمله رژيم صهيونيستي به غزه، براي كمك‌رساني به مردم مظلوم اين منطقه سفر8200 كيلومتري خود را آغاز كرد.
اين كاروان آسيايي ابتدا با اعلام سفارت پاكستان مبني بر عدم اجازه ورود به اين كشور مواجه شد كه با رايزني صورت گرفته به 32 نفر از جمع 50 نفري هندي ويزا داده شد، اما با كمال تعجب، كشور هند كه پيشتر اعلام كرده بود كاروان را تا مرز پاكستان اسكورت خواهد كرد، از خروج اين افراد ممانعت كرد. در واكنش به اين تصميم اعضاي اين كاروان تصميم گرفتند به سمت دهلي حركت كنند تا اعتراض خود را به دولت هند اعلام دارند و به صورت هوايي به ايران سفر كنند. در ميانه راه، دولت هند از تصميم خود پشيمان شد و اجازه خروج را به اعضاي كاروان داد، اما چون آنان از پرواز لاهور باز مانده بودند ناچار شدند از دهلي به ايران پرواز كنند كه قرار است امروز وارد ايران شوند . مطلبي كه مي‌خوانيد به تشريح علل و انگيزه‌هاي راه اندازي چنين كارواني مي‌پردازد.

22 مي سال 2010، كاروان آزادي غزه شامل كشتي‌هايي از كشورهاي مختلف از جمله يونان، فرانسه، ايتاليا، ونزوئلا، مالزي و... از بندر آنتالياي تركيه راهي غزه شد. اين كاروان در حال نزديك شدن به 50 مايلي ساحل غزه بود كه توسط نيروهاي صهيونيستي به محاصره درآمد و ازسوي بالگردها مورد هدف قرار گرفت. اين حمله به تعبير دولت تركيه «خوانخوارانه» در آب‌هاي آزاد و در شرايطي انجام شد كه اين كشتي‌ها قصد شكستن محاصره دريايي نوار غزه و رساندن كمك‌هاي بشردوستانه را داشته‌اند.

خب چه شد؟! آيا رژيم صهيونيستي با چنين اقدام بي‌شرمانه‌اي موفق شد مسلمانان را از حركت انسان‌دوستانه خود بازدارد؟ خوشبختانه اين بار هم رژيم صهيونيستي در رسيدن به اهداف خود ناكام ماند، چرا كه نه تنها مسلمانان جهان صحنه را خالي نكردند، بلكه عزم خود را جزم كردند تا راسخ‌تر در اين ميان گام بردارند البته فرمايش رهبر معظم انقلاب كه فرمودند: «جنايت دريايي اسرائيل نه نشانه قدرت، بلكه ضعف و درماندگي و سراسيمگي رژيم غاصب است» خود گوياي همه چيز است. اين بار كاروان آسيايي غزه با راهبرد فشار بر مصر و اسرائيل به مناسبت سالگرد جنگ 22 روزه غزه در راه است.

مسير حركت كاروان

«يازدهم آذر ماه يك كار خودجوش مردمي ديگر با هدف شكست حصار غزه، به صورت زميني از شرق آسيا ـ دهلي ـ حركت كرد كه پس از عبور از كشورهاي هند، پاكستان، ايران، تركيه و سوريه از طريق مرز رفع وارد غزه خواهد شد تا ضمن رساندن كمك‌هاي بشردوستانه خود، در جشن سالگرد پيروزي دلاورمردان حماس بر صهيونيست‌ها شركت كند.» اين خبري است كه فيروز ميتيبوروالا، مسوول كميته هند كاروان آسيايي غزه اعلام كرد.

مسير حركت كاروان آسيايي غزه شامل3 بخش مي‌شود كه به اختصار به آن اشاره مي‌كنيم. در بخش اول فعالان و نمايندگان كشورهاي حوزه جنوب شرق آسيا از طريق مسير هوايي و زميني به شهر بمبئي كه نقطه آغاز حركت كاروان است، عزيمت خواهند كرد. در بخش دوم، اعضاي كاروان با حضور كشور هندوستان همراه با نمايندگان اين كشور از طريق مرز زميني به سمت شهر لاهور در كشور پاكستان حركت مي‌كنند. در اين بخش، كاروان پس از گذشتن از شهر لاهور از شهرهاي اسلام‌آباد، كراچي و كويته نيز عبور كرده و به سمت مرز ايران در استان سيستان حركت خواهند كرد. پس از عبور از مرز نيز كاروان از شهر زاهدان، كرمان، اصفهان، قم، تهران، زنجان و تبريز عبور كرده و به سمت مرز تركيه خواهد رفت.

در بخش نهايي، كاروان با عبور از چند شهر تركيه وارد سوريه مي‌شود و پس از گذر از شهرهاي حلي و دمشق از طريق بندر لاذقيه به سمت العريش مصر حركت كرده و در نهايت از داخل كشور مصر به رفع خواهد رسيد. كل زمان حركت كاروان از آغاز فاز اول تا پايان فاز سوم، معادل 25 روز طراحي شده است. شكستن حصر غيرانساني غزه، اتحاد ميان ملل آسيايي، آزادي فلسطين و از بين بردن نظام نژادپرستانه اسرائيلي از جمله اهداف كاروان آسيايي در راه‌اندازي اين جريان ضدصهيونيستي است.

فلسطين، عامل اتحاد
«امروز ديگر مساله فلسطين نه يك مساله عربي و نه حتي يك مساله اسلامي است، بلكه امروز فلسطين يك مساله حقوق بشري است.» اين فرمايش رهبر فرزانه انقلاب اسلامي به نوعي بيانگر نقشه راه در اين مسير است.
اين روزها ديگر مردم آسيا نسبت به موضوع فلسطين بي‌تفاوت نيستند و از كنار آن براحتي گذر نمي‌كنند و آنها به اين نتيجه رسيده‌اند كه علت اصلي مشكلات اين قاره ناشي از وجود رژيم منحوس اسرائيل است. امام راحل بارها و بارها از حكام كشورهاي عربي ابراز نااميدي‌ كردند و خطاب خود را ملت‌هاي جهان اسلام و مردم آزاده سراسر جهان قرار دادند؛ چراكه ايشان معتقد بودند جريانات مردمي فارغ از مناسبات سياسي، ديني و ملاحظات آن مي‌توانند به جريانات تاثيرگذار بر معادلات منطقه تبديل شوند.

اما چه شد كه كشورهاي فقير و آسيب‌ديده‌اي همچون هند و پاكستان كه خود نيازمند كمك‌هاي ديگر كشورها هستند، خود را داوطلب حضور در اين كاروان دانسته‌اند؟ ميتيبوروالا، مسوول كميته هند كاروان آسيايي غزه در پاسخ به اين سوال مي‌گويد: «مردم غزه از ما انتظار كمك‌هاي مالي ندارند. آنها براي اهداف متعالي و انساني خود تلاش مي‌كنند. درواقع مردم غزه بيشتر به حمايت سياسي و معنوي ما نياز دارند.»با اين‌كه 80 درصد مردم كمتر از روزي يك دلار درآمد دارند، حدود يكصد هزار دلار كمك مردمي براي غزه جمع‌آوري شده است؛ البته با توجه به شرايط دولت مصر، عمده كمك‌هاي كاروان پزشكي است و دولت هند هم در اين ميان قصد دارد يك آمبولانس به غزه هديه كند.

نكته قابل توجه در راه‌اندازي كاروان آسيايي غزه از زبان اين فعال هندي اين است: «با وجود مشكلات و اختلافات بين ملت هند و پاكستان، اين بار فلسطين وجه مشترك اتحاد اين دو كشور شده و براحتي دولت پاكستان براي فعالان هندي ويزا صادر كرده است.»

گفته مي‌شود 20 كشور آسيايي از جمله مالزي، ژاپن، پاكستان، تاجيكستان، ايران، نپال، سوريه، هند و... كاروان آسيايي غزه را حمايت و همراهي مي‌كنند.

مسوول كميته هند كاروان آسيايي در اين باره مي‌گويد: «نقطه آغاز شكل‌گيري اين كاروان حمله اسرائيل به كشتي آزادي بود. اسرائيل به خاطر جنگي كه به مردم اين منطقه تحميل كرد، حاميان خود حتي در غرب را از دست داده و به همين دليل ما بايد از راه‌هاي مختلف تلاش كنيم تا محاصره غزه را بشكنيم. فلسطين يك مساله سياسي ژئوپلتيك در عصر حاضر است و بدون ايجاد يك حركت جهاني به آزادي اين منطقه دست نخواهيم يافت. البته در اين ميان نبايد قدرت آمريكا و اسرائيل را در اين جريان دست‌كم گرفت.» او معتقد است اگر رابطه هند و رژيم صهيونيستي ضعيف شود، به نفع فلسطين خواهد بود.اعضاي كاروان هند مجموعه وسيعي از اتحاديه‌هاي كارگري، گروه‌هاي چپ، خبرنگاران كه داراي مذاهب مختلف اعم از هندو، مسلمان، برهمن، يهودي، مسيحي، بودايي و... است را شامل مي‌شوند و جوانان زير 30 سال نيز بخش عمده‌اي از اعضاي اين كاروان را تشكيل مي‌‌دهند.

تلاش بيهوده رژيم صهيونيستي

طبيعتا وقتي اسرائيل در جريان راه‌اندازي چنين كارواني قرار مي‌گيرد، آرام نمي‌نشيند. از جمله اقدامات صورت گرفته رژيم اشغالگر صهيونيست مسلمان جلوه‌دادن كاروان آسيايي حمايت از غزه است. مسوول كميته هند كاروان آسيايي غزه در اين باره توضيح مي‌دهد: «اسرائيلي‌ها تلاش مي‌كنند تا كاروان را يك مجموعه مسلمان نشان دهند، در حالي كه نقطه آغاز حركت كاروان هند است. ما به دنبال ايجاد يك جريان از سوي همه جريانات و مذاهب عليه اسرائيل هستيم، اما آنها تلاش مي‌كنند كه كاروان را عربي ـ اسلامي معرفي كنند.»

ميتيبوروالا در ادامه مي‌افزايد: «اين يك جريان چپ‌گرا نيست كه به مذهب توجهي نداشته باشد و آن را از سياست جدا بداند، بلكه حتي جريانات چپ نيز با ما بر سر موضوع فلسطين هم‌عقيده هستند. ما فلسطين را فصل مشترك بين مذاهب قرار داديم و در اين خصوص تلاش مي‌كنيم. اعضاي اين كاروان از اقوام و طوايف و مذاهب مختلف هستند و اين قضيه ضربه سنگيني به اسرائيل خواهد زد.»

وي در ادامه صحبت‌هايش به نقش ايران درخصوص استكبارستيزي اشاره مي‌كند و مي‌گويد: «ايران در ايجاد يك اتحاديه آسيايي براي مقابله با استكبار نقش اساسي را بازي مي‌كند.»گفتني است اين كاروان 2 دسامبر از دهلي حركت خود را آغاز كرد، 4 دسامبر در لاهور حضور داشت و 8 دسامبر وارد ايران مي‌شود. ميتيبوروالا در ادامه مي‌افزود: «در هر كشوري كه وارد مي‌شويم ديدارهاي عمومي و كنفرانس‌هاي خبري خواهيم داشت.»

اين البته آخرين كارواني نخواهد بود كه توسط كمك‌هاي خودجوش مردم راهي غزه مي‌شود. به فرموده رهبر معظم انقلاب، كار نمادين و درخشان اعزام كاروان دريايي به غزه بايد در ده‌ها شكل و شيوه ديگر بارها و بارها تكرار شود. حكومت سفاك صهيونيستي و حاميان آن بويژه آمريكا و انگليس بايد قدرت شكست‌ناپذير عزم و بيداري وجدان عمومي جهان را در برابر خود ببينند و حس كنند.

زهرا جاهد / جام جم


نوشته شده در   چهارشنبه 17 آذر 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode