جام جم آنلاين: سخنگوي وزارت امور خارجه ترور دو استاد دانشگاه در تهران را به شدت محكوم كرد و افزود: اين اقدام ناجوانمردانه اي از سوي کشورهاي غربي است که از گروههاي تروريستي حمايت مي کنند.
به گزارش مهر، رامين مهمانپرست سخنگوي وزارت امور خارجه در نشست خبري اين هفته خود با خبرنگاران رسانه هاي داخلي و خارجي ضمن محکوم کردن شديد ترور دو استاد دانشگاه در تهران گفت: اين اقدام ناجوانمردانه به دست تروريست ها نشانه پوشالي بودن ادعاي حقوق بشر در کشورهاي غربي است که از سويي ادعاي حقوق بشر دارند و از طرف ديگر از گروههاي تروريستي حمايت مي کنند.
آمريکايي ها خود را به تجاهل ميزنند
مهمانپرست در پاسخ به اين سئوال خبرنگار مهر که واکنش ايران در قبال استفاده از نام جعلي براي خليج فارس از سوي نيروي دريايي ارتش آمريکا را جويا شد، گفت: وقتي برخي از مقامات رسمي مثل مقامات آمريکايي خود را به تجاهل زده و به رغم اسناد روشن تاريخي از واژه جعلي در رابطه با خليج فارس استفاده مي کنند افکار عمومي ايران به واقع تحريک مي شود ولي بايد بدانند با اين اقدام بيشتر اعتبار خود و مجامع بين المللي را زير سئوال برده و در عين حال از اين رفتارها فايده اي حاصل آنها نخواهد شد.
تهديدMI6 بي ارتباط با ترور اخير نبود
وي در پاسخ به سئوالي در رابطه با قرارداشتن نام فريدون عباسي يکي از دو استاد ترور شده در فهرست تحريم 1747 شوراي امنيت عليه ايران بيان داشت: متاسفانه دست کشورهاي غربي در حمايت از گروه تروريستي در مشخص کردن افرادي که در فعاليتهاي صلح آميز هسته اي حضور دارند قابل انکار نيست و اين اتهام به شکل جدي مطرح است.
دستيار ويژه وزير خارجه با بيان اينکه به اشکال مختلف دانشمندان فعال در فعاليتهاي صلح آميز هسته اي مورد تهديد يا ترور قرار مي گيرند، گفت: به ويژه تهديد آخر سرويس امنيتي انگليس نمي تواند بي ارتباط با اين ترور باشد.
مهمانپرست افزود: اگر طراحي اين اقدامات براي از بين بردن دانشمندان ايراني توقف حرکتي است که در کشور شروع شده بايد متوجه شده باشندکه اين اقدامات تاثيري در اراده کشور ما نخواهد داشت.
غربي ها متهم اصلي ترورهاي تهران
خبرنگاري به اظهارات ساورز معاون دستگاه امنيتي انگليس MI6 و ژنرال پترائوس از فرماندهان نظامي آمريکا براي عمليات نيروهاي ويژه و اطلاعاتي و امنيتي عليه جمهوري اسلامي ايران اشاره کرد که سخنگوي وزارت خارجه در اين باره گفت: در رابطه با ترورهايي که صورت گرفته متهمين اصلي کشورهاي غربي مدعي حقوق بشر هستند که از آن براي فشار سياسي به کشورهاي مستقل استفاده مي کنند.
وي ادامه داد: کشورهايي که ايران را تهديد مي کنند نمي توانند پيشرفت ما را مشاهده کنند و به همين دليل تهديد به عمليات ويژه و يا اطلاعاتي مي کنند.
مهمانپرست در رابطه با پيگيري حقوق دخالت انگليس و آمريکا در اقدامات تروريستي اخير گفت: با بررسي جزئيات اين اقدامات و شناسايي عاملان آن موضوع به صورت حقوقي قابل پيگيري است.
واکنش به ادعاي درخواست اعراب براي حمله امريکا به ايران
خبرنگار ديگري در رابطه با ادعاي ويکي ليکس مبني بر درخواستهاي مکرر سران کشورهاي عربي از آمريکا براي حمله به ايران سئوال کرد و پرسيد آيا اين کشورها اين ادعاها را رد کرده اند؟ که مهمانپرست در پاسخ گفت: همانطور که رئيس جمهور اشاره کرد اين موضوع طراحي بسيار مشکوکي به نظر مي رسد.
وي افزود: ضمن اينکه براي وجاهت دادن به اسناد برخي جنايات غربي ها و آمريکا به درستي در اسناد ويکي ليکس گنجانده شده که آن بخش مي تواند از صحت برخوردار باشد تا اسناد را وجيه جلوه دهد در رابطه با کشورهاي منطقه طراحي اصلي دشمنان ايجاد اختلاف بين کشور ما و ديگر کشورهاي منطقه است.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران تاکيد کرد: همچنين پروژه ايران هراسي که غربي ها دنبال مي کردند سعي مي کردند در اين موضوع به آن دامن بزنند.
وي خاطر نشان کرد: اين پروژه منافع رژيم صهيونيستي و حاميانش را تامين مي کند و کشورهاي منطقه بايد هوشيار باشند که در اين دام نيفتند. در هر صورت اين پروژه ها به جايي نخواهد رسيد.
انتشار اسناد ويکي ليکس طراحي مشکوک است
مهمانپرست يادآور شد: در مورد مسائل سازماندهي شده در ايام مذاکرات که به صورت مشکوک صورت مي گيرد ترديد و ابهام جدي وجود دارد به نظر ما بدون هماهنگي با سرويس هاي اطلاعاتي غرب و آمريکا انتشار اسناد امکان پذير نبوده است.
موضع ايران در رابطه با تنش دو کره
خبرنگار تهران تايمز موضع وزارت امور خارجه در خصوص تنش شديد در شبه جزيره کره را جويا شد که مهمانپرست در اين باره تصريح کرد:هيچ تنش و درگيري در آسيا و منطقه مورد تاييد جمهوري اسلامي ايران نيست و سياست اصولي ما رفع تنش ها از طرق مسالمت آميز و گفتگو است.
وي ادامه داد: کساني به تنش ها دامن مي زنند که اهداف ديگري دارند و از اين طريق منافعشان تامين مي شود.
گروه هاي مذاکره در تماس هستند
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سئوال ديگري در خصوص مکان و چارچوب مذاکرات ايران با 1+5 که بنا است در چند روز آينده انجام شود، تصريح کرد: گروه هاي مذاکره در اين باره در تماس و رايزني هستند هنوز جزئيات جديدتري منتشر نشده به محض اينکه توافق حاصل شود اطلاع رساني خواهد شد.
گروه وين هنوز آمادگي اعلام نکرده است
خبرنگاري همچنين از سخنگوي وزارت خارجه پرسيد رئيس جمهور روز گذشته در کنفرانس خبري در خصوص بيانيه تهران اعلام کرد شرايط به نسبت زمان امضاي بيانيه تهران تغيير کرده است، مشخصا ايران چه ايرادي به بيانيه تهران دارد که مهمانپرست در پاسخ گفت: بحث تبادل سوخت مربوط به گروه وين مي شود ، ما منتظر پاسخ بوده ايم ، تا کنون پاسخي از طرف آنها مبني بر آمادگيشان براي آغاز مذاکره دريافت نکرده ايم.
حضور متکي در اجلاس امنيتي منامه
خبرنگاري در رابطه با احتمال حضور وزير امور خارجه در اجلاس امنيتي منامه در هفته آينده سئوال کرد که سخنگوي وزارت خارجه گفت: در نشست امنيتي منامه همانطور که سال گذشته هيئت جمهوري اسلامي ايران به رياست وزير امور خارجه شرکت داشت امسال نيز با رياست وزير امور خارجه هيئت ما حضور فعالي در اين اجلاس خواهد داشت.
وي ادامه داد: هر اقدامي که با مشارکت کشورهاي منطقه در راستاي امنيت منطقه اي صورت بگيرد بايد از آن استقبال کرد و با آن همکاري داشت.
اهداف سفر به بحرين و کويت
خبرنگاري پرسيد شما هفته گذشته به همراه وزير امور خارجه سفري به کويت و بحرين داشتيد در رابطه با نتايج اين سفر توضيح دهيد که مهمانپرست توضيح داد: سفر هفته گذشته که به بحرين و کويت داشتيم در معيت وزير امور خارجه نبوديم و ما به اتفاقي تعدادي از مديران رسانه ها به کويت و بحرين سفر کرديم و اين سفر براي همکاري رسانه اي بين ايران و کشورهاي حوزه خليج فارس وبا توجه به نقش رسانه ها در افزايش همکاريها صورت گرفت.
پاسخي به سرکار خانم کلينتون!
خبرنگار ديگري سئوال کرد شب گذشته هيلاري کلينتون در واکنش به انتشار اسناد ويکي ليکس گفته است اين اسناد نشان مي دهد اعراب نگران برنامه هسته اي ايرانند که سخنگوي وزارت خارجه در اين باره عنوان کرد همين که سرکار خانم کلينتون از بين اين همه سند به اسنادي که در مورد نگراني کشورهاي منطقه بر مي گردد متمرکز مي شود، ما را به اصالت اين اسناد مشکوک مي کند.
کشورهاي عربي نگراني از ايران ندارند
يکي از خبرنگاران با اشاره مجدد به اسناد ويکي ليکس از سخنگوي وزارت خارجه پرسيد آيا کشورهاي عربي نگراني هاي احتمالي خود را در مورد موضوع هسته اي مطرح کرده اند و پاسخ شما چه بوده است که مهمانپرست در اين باره نيز توضيح داد: معمولا در مذاکراتي که به صورت دوجانبه و چند جانبه در مسائل منطقه اي برگزار مي شود اگر ابهاماتي وجود داشته باشد مطرح و برطرف مي شود اما موضوع فعاليت صلح آميز هسته اي ايران با انگيزه سياسي به موضوعي تبديل شده که پروژه غربي ها ايجاد نگراني در اين باره بين کشورهاي منطقه بوده است اما مردم منطقه به خوبي از اين پروژه مطلع هستند و دولتهاي منطقه نيز نگرانيها را رفع کرده اند.
وي با اشاره به سفر خود به بحرين و کويت اظهار داشت: کشورهاي حاشيه خليج فارس به سرعت در حال طراحي تاسيسات هسته اي هستند و در ملاقات اخيري که در بحرين داشتيم اگرسئوالي بود مطرح و برطرف شد و خود آنان هم اشاره کردند که با توجه به استاندارد بالاي فعاليت هاي هسته اي ايران هيچ نگراني در اين باره ندارند.
مهمانپرست خاطر نشان کرد: اگر موردي هم باشد در رابطه با حوادث طبيعي مانند زلزله بوده که اين حوادث طبيعي در هر جا مي تواند رخ دهد و کسي نمي تواند تضمين دهد که در کشوري هيچ زلزله اي رخ نمي دهد با اين حال ما آماده همکاري در جهت رفع ابهامات هستيم.
مذاکرات با 5+1 براي ورود به محتوا
خبرنگار NHK ژاپن با اشاره به نشست خبري روز گذشته رئيس جمهور پرسيد آيا در مذاکرات آتي برزيل و ترکيه شرکت خواهند داشت که مهمانپرست در پاسخ گفت: همانطور که رئيس جمهور اشاره کرد در مذاکرات اوليه چارچوب کار مشخص مي شود و در مذاکرات بعدي وارد محتوا مي شويم.
دستيار ويژه وزير خارجه اضافه کرد: وقتي قرار است درباره مسائل مهم بين المللي و بحران هاي جهاني و مديريت مشترک جهان گفتگو کرد طبيعتا کشورهاي مستقل و موثر مي توانند در مذاکرات حضور داشته باشند.
سفر مقام آلماني ربطي به 2تبعه بازداشت شده ندارد
خبرنگار خبرگزاري فرانسه در رابطه با اعزام نماينده ويژه وزير خارجه آلمان به تهران در خصوص دو تبعه بازداشت شده آلماني در ايران سئوال کرد و همچنين پرسيد آيا از دخالت رژيم صهيونيستي در ترورهاي اخير سرنخي به دست آمده است که مهمانپرست در پاسخ به سئوال نخست گفت: اشتباه نقل کرديد مدير کل وزارت امور خارجه آلمان سفرش به تهران از دو ماه قبل طراحي شده بود و در راستاي همکاري دو جانبه انجام مي شود و بحث نمايندگي ويژه براي پيگيري دو تبعه آلماني نبوده و متاسفانه برخي رسانه هاي غربي تلاش مي کنند همکاري دوجانبه را به دو تبعه ارتباط دهند.
وي خاطر نشان کرد: البته ممکن است در مذاکرات راجع آن موضوع نيز گفتگو صورت گيرد.
سخنگوي وزارت خارجه در رابطه با سئوال دوم يعني دخالت رژيم صهيونيستي در ترورهاي اخير گفت: افکار عمومي به خوبي از نقش رژيم صهيونيستي در اقدامات تروريستي مطلع است که اين رژيم نامشروع تنها رژيمي است که به صورت دولتي ترور را در دستور کار خود قرار داده است و جناياتش بر کسي پوشيده نيست و اسناد زيادي از حمايت نيروهاي امنيتي اين رژيم از گروه هاي تروريستي وجود دارد و اسناد دقيق حقوقي پيگيري خواهد شد.
ما سفارتي در گامبيا نداشتيم که تعطيل شود!
وي در پاسخ به سئوالي در خصوص قطع رابطه با گامبيا تصريح کرد: حضور جمهوري اسلامي ايران در آفريقا با هدف تقويت روابط نزديک با کشورهايي که مي توانند به هم کمک کنند در دستور کار جدي است وما روابط خوبي با آفريقا داريم و اين حضور موثر ومحسوس براي برخي کشورها ناخوشايند است و کشورهايي که آفريقا را سالها تحت مستعمره داشتند الان نيز اين کشورها را تحت فشار شديد قرار دادند تا روابطشان را محدود کنند و برخي توانايي مقابله با اين فشارها را ندارند.
مهمانپرست با اشاره به اينکه در رابطه با موضوع گامبيا بزرگ نمايي شده است گفت: ما سفارتي در گامبيا نداشته ايم و موضوعات اين کشور تحت نظر سفارت ايران در سنگال دنبال مي شد و دفتري در گامبيا داشتيم که يک نفر مسئول آن دفتر بوده است.
وي ابراز اميدواري کرد که کشورها با اقتدار در مقابل فشارهاي سلطه گران تحمل و ايستادگي داشته باشند.
اين همه کوه ! چرا به مرز ايران و عراق آمده اند!؟
خبرنگاري در رابطه با زمان محاکمه سه تبعه آمريکايي که به بهانه کوه نوردي در مرز ايران با عراق حضور داشته اند و دستگير شده اند سئوال کرد که سخنگوي وزارت خارجه با اشاره به ترفندهاي رسانه اي آمريکاييها دررابطه با اين موضوع بيان داشت: هيچکس سئوال نکرده که اگر اينها کوهنورد باشند اين همه جا در جهان و اين همه کوه وجود دارد از آمريکا مي آيند به مرز ايران و عراق تا در اين منطقه کوهنوردي کنند؟! و اين موضوع قابل تامل است.
وي خاطر نشان کرد: سه تبعه آمريکايي معلوم نيست با چه هدفي در منطقه حساس در مرز ايران و عراق بوده اند و دستگير شده اند و بايد به آن رسيدگي شود و دستگاه قضايي حکم مناسب را صادر کند.
مهمانپرست در پاسخ به سئوال ديگري در اين باره گفت: ادعاي کوهنوردي از سوي اين سه نفر به هيچ وجه قابل قبول نيست.
گيتس حتما نيت خير داشته!
خبرنگاري پرسيد رابرت گيتس اخيرا خواستار کاهش روابط کشورهاي آمريکاي لاتين با ايران شده است که مهمانپرست با خنده گفت: توصيه کرده حتما نيت خير داشته است!
سخنگوي وزارت خارجه افزود: کشورهاي آمريکاي لاتين به خوبي ظرفيت ايران را درک کرده اند و ما مي توانيم در اقتصاد مکمل براي هم باشيم و حاصل روابط خوب منافع ملتهاي آمريکاي لاتين و ايران را تامين مي کند و اظهارات مقامات آمريکايي از سر ناراحتي و نگراني است.
غربي ها؛ از حمايت از يک گونه جانوري تا سکوت در برابر نسل کشي!
مهمانپرست در پايان اين نشست خبري در پاسخ به سئوال خبرنگاري مبني بر اينکه سران کشورهاي غربي براي حفاظت از يک گونه جانوري تشکيل جلسه مي دهند اما براي حمايت از مردم مظلوم فلسطين کاري نمي کنند، علت اين کوتاهي چيست، اظهار داشت: اين علامت سئوال بزرگي است که در افکار عمومي جهان وجود دارد که وقتي کشورهاي غربي ادعاي حمايت از حقوق حيوانات را دارند و براي حفاظت از جان يک حيوان کلي جنجال به پا مي کنند چطور نسل کشي مردم فلسطين توسط رژيم صهيونيستي را ناديده مي گيرند.
وي تاکيد کرد: طفره رفتن از پاسخ اين سئوال هميشگي نخواهد بود و روزي مجبورند در اين باره پاسخگوي افکار عمومي جهان باشند.