رئيس مركز هنرهاي نمايشي كشور با بيان اينكه شايد روند كنوني جشنوارههاي تئاتر كشور كه منشاء توليد اثر هستند، آمال مناسبي براي تئاتر تلقي نشود، اجراهاي عمومي براي راضي نگهداشتن مخاطب را مهم دانست.
به گزارش ايسنا، حسين مسافرآستانه شب گذشته در مراسم اختتاميه بيستمين جشنواره تئاتر استاني خراسان رضوي با عنوان رضوان كه در سالن مجتمع فرهنگي هنري امام رضا(ع) مشهد برگزار شد، ضمن ابراز اميدواري براي برگزاري جلسات همانديشي با اهالي تئاتر در طول سال اظهارداشت: جشنوارههاي تئاتر خاطرات زيادي براي اهالي اين عرصه به ارمغان داشته است، اين صحبتها فرصت مغتنمي است كه شايد در خارج از فضاي جشنواره چندان مقدور نباشد.
وي با اشاره به اينكه اين جشنوارهها براي تئاتر كافي نيست، افزود: خوشبختانه يكي از استانهايي كه تنها به برگزاري جشنواره براي تئاتر اكتفا نميكند خراسان رضوي است. جشنوارهها بايد بازتابدهنده فعاليت يكساله تئاتر ما باشد. بايد يك سال تلاش كنيم و مرتب روي صحنه حضور داشته باشيم تا نتيجه اين حضور پيوسته در زماني فشرده در جشنواره منعكس شود.
رئيس انجمن هنرهاي نمايشي كشور روند كنوني جشنوارهها را مناسب ندانست و تصريح كرد: شايد روند كنوني جشنوارههاي تئاتر كشور كه منشاء توليد اثر هستند، آمال مناسبي براي تئاتر تلقي نشود. آنچه تئاتر را در جايگاه اصلي خود مينشاند اجرا براي مخاطب است. شايد تماشاگر در زمان جشنواره خيلي موفق به ديدن نمايش نشود و جشنواره نيز براي تأمين تمام نياز مخاطب زمان كافي ندارد. بنابراين اجراهاي عمومي، نسبت به هر جشنوارهاي بهتر و براي مخاطبان و شهروندان سودمندتر خواهد بود. اين برنامهريزيها ميتواند نقشي را كه تئاتر بايد در جامعه ايفا كند و آن فرهيختگي را كه بايد در ارتباطات شهروندي خود با آحاد ملت ايجاد كند را به وجود آورد.
وي سال آينده را سال اجراهاي عمومي تئاتر عنوان كرد و ابرازداشت: اميدواريم پرونده سال آينده را با اجراهاي عمومي رقم بزنيم و در اين زمينه بايد به گسترش سالنها توجه شود. اجراي نمايشها در يك سالن شايد براي هنرمندان كثير تئاتر مشهد كافي نباشد، اگر هنرمندان بخواهند به طور مرتب روي صحنه باشند به تعداد سالن بيشتري نياز است، موضوعي كه در تهران بيشتر با آن مواجه هستيم. بايد مخاطب را بيش از پيش راضي نگهداريم و به ارتقاي هنري كمك كنيم تا جامعهاي پالودهتر و رو به رشد نسبت به آنچه تاكنون بوده داشته باشيم.
مسافر آستانه با اشاره به اينكه خراسان به لحاظ تخصص و توانمندي از تهران چيزي كم ندارد، گفت: اين توانمنديها براي عرضه محتوايي است كه مورد توجه جامعه ما قرار ميگيرد. چيزي كه ميتواند ما را در زمانه خودمان متمايز كند صرف آموزشهاي تخصصي نيست و اين آموزشها ناگزير بايد با محتواهاي فرهنگي ارزشمند و برگرفته از فرهنگ اين ملت در گذشته و حال باشد تا ما را متمايز كند.
وي ادامه داد: حضور در ساير كشورهاي دنيا و اينكه نمايشي را به عنوان اجراي ويژه به روي صحنه ميبريم، چندان ما را از ديگران متمايز نميكند و ما نيز يكي از همان گروههايي خواهيم بود كه در همه جاي دنيا حضور دارند. آنچه براي ديگران ارزشمند است، ويژگيهاي فرهنگي ماست كه در آثارمان منعكس ميشود و ما را متمايز ميكند. اين ويژگيها هم در محتوا وهم در شكل ميتواند تثبيت نمايد كه يك اثر برگرفته از چه فرهنگ و تفكري است و از چه تمدني سخن ميگويد.
در ادامه اين مراسم حسين مسگراني، معاون هنري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي نيز با اشاره به اينكه فراخوان جشنواره از ابتداي سال براي اهالي تئاتر ارسال شد، افزود: 93 متن به دبيرخانه رسيد كه از اين ميان 37 اثر مورد انتخاب هيات بازبيني قرار گرفت و درنهايت 10 اثر در بخش مسابقه و يك اثر در بخش جنبي براي بيستمين دوره جشنواره استاني امسال انتخاب شد.
وي در بيان ويژگيهاي جشنواره امسال خاطرنشان كرد: از نظر موضوع و محتوا، هرچند بخشهاي ديگر نيز وجود داشت اما اغلب آثار شركت كننده با موضوع فرهنگ رضوي و دفاع مقدس بود كه اين مسائل بخشي از ويژگي مسلمان ايراني است. علاوه بر اين اغلب گروههاي نمايشي شركتكننده را جوانان تشكيل ميدادند و حرفهايهاي تئاتر استان كمتر در جشنواره حضور داشتند. اين امرموجب شد واقعيت و وضعيت فعلي نمايش موجود در شهرستانها را ببينيم. بايد توجه داشت كه تئاتر نياز به حمايت مسوولان دارد و هم مسوولان دولتي، سياستگذاران فرهنگي و تمام هنرمندان بايد از آن حمايت كنند.