نگراني از حملات تروريستي در آلمان محسوس است. هشدارهايي که در روزهاي گذشته توسط مقامات امنيتي اين کشور و برخي رسانهها داده شده، جدي تلقي ميشود. در فرودگاهها و ايستگاههاي قطار، حضور ماموران مسلح چشمگير است.
نشانههاي سوءقصد تروريستهاي افراطگرا در آلمان مشخصتر ميشود. گفته ميشود که چند تروريست هم اکنون در برلين بسر ميبرند. مقامات امنيتي آلمان خود را براي مقابله با تهديدات احتمالي آماده کردهاند.
طبق اطلاعات موجود از منابع گوناگون، مقامات امنيتي آلمان بيم آن دارند که به «رايشستاگ»، ساختمان پارلمان آلمان حملهاي تروريستي شود، يا در يکي از بازارهاي کريسمس که اين روزها در شهرهاي مختلف آلمان برپاست، بمبگذاري شود.
اظهارنظر مقامات آلماني
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان تهديدات را جدي ميداند، ولي در عين حال ميکوشد ترس از حملات تروريستي را مهار کند. وي از مردم آلمان خواست که به شيوه زندگي عادي خود پايبند بمانند.
به گفته خانم مرکل: «ما ميخواهيم در آلمان آزادانه و بدون ترس زندگي کنيم و هيچ تهديد تروريستي نميتواند مانع آن شود». وي افزود: «نيروهاي امنيتي آلمان همه اقدامات قابل تصور را براي حفاظت از ما انجام ميدهند».
يورگ تسيرکه، رئيس اداره کل آگاهي فدرال آلمان تاکيد کرد که اطلاعاتي دربارهي هدفهاي مشخص و عاملان وجود ندارد. به گفته وي، هيچ دليلي وجود ندارد که گردهماييهاي رسمي لغو شود. تسيرکه افزود: «طبعا ساختمانها و مراکزي که جنبه نمادين دارند بيشتر مورد نظر هستند، ولي من در هر صورت با فرزندانم به بازار کريسمس خواهم رفت».
رئيس اداره کل آگاهي آلمان از گزارشدهي درباره جزئيات امر انتقاد کرد و گفت، اين کار ميتواند تجسسات پنهان مقامات امنيتي و منابع آنها را با خطر روبرو کند.
اين روزها در فرودگاهها و ايستگاههاي مرکزي قطار در آلمان، حضور ماموران پليس چشمگير است. ماموران در حالي که از جمله به مسلسلهاي دستي مسلح هستند، در اين اماکن گشت ميزنند. با اين همه کارشناسان داخلي، حمله به پارلمان آلمان را نامحتمل ارزيابي ميکنند. به گفته آنان حمله به اين ساختمان اگر چه ميتواند جنبه نمادين داشته باشد، ولي به دليل تدابير امنيتي، ورود با بمب به آن بسيار دشوار است چون از اين ساختمان مانند دژي مراقبت ميشود.
روايت رسانهها
نشريه «اشپيگل» روز شنبه 20 نوامبرگزارش داد، يک افراطگراي آلماني که قصد دارد فعاليتهاي تروريستي را کنار بگذارد، اطلاع داده که شبکه تروريستي القاعده و گروههاي متحد آن احتمالا قصد حملهاي تروريستي به ساختمان پارلمان آلمان را دارند تا با گروگانگيري يک حمام خون راه بيندازند. اين حمله ظاهرا براي ماه فوريه يا مارس برنامهريزي شده است. به گفته همان منبع، سوءقصد ديگر، بمبگذاري با استفاده از چاشني يک تلفن همراه خواهد بود.
روز شنبه 20 نوامبر در برنامه "گزارش ماينتس" که از فرستنده SWR کانال اول تلويزيون آلمان پخش شد نيز به يک سند داخلي اداره کل آگاهي فدرال آلمان اشاره شده است. مطابق اين سند، در حال حاضر دو عامل ترور قصد دارند «سوءقصدي در ميان مردم در يک شهر بزرگ» انجام دهند.
طبق اين اطلاعات، دو تن از تروريستها پس از آموزش تروريستي در وزيرستان پاکستان، حدود شش تا هشت هفته پيش به برلين رفته و در آنجا مخفي شدهاند. از اين سند همچنين نقل شده است که اين دو تن در حال حاضر «مخفيگاه خود را دائما تغيير ميدهند»، از رفتن به اماكن عمومي خودداري ميکنند و مراقبند که ظاهري غربي داشته باشند.
"اف.بي.آي."، پليس فدرال آمريکا، دو هفته پيش با اداره کل آگاهي آلمان تماس گرفته و اطلاع داده که يک گروه افراطي هندي به نام "سيف" (شمشير)، با شبکه تروريستي القاعده همپيمان شده و دو مرد را براي سوءقصدي راهي آلمان کرده است. اين دو نفر قرار است در تاريخ 22 نوامبر وارد امارات متحده عربي شوند و پس از دريافت مدارک تازه، از آنجا رهسپار آلمان گردند. اين دو نفر رواديد "شنگن" دارند.
هم پليس فدرال آمريکا و هم اداره کل آگاهي آلمان، اطلاعات در اين زمينه را بسيار مهم ارزيابي ميکنند. به گزارش SWR اداره کل آگاهي فدرال آلمان اين اطلاعات را «تا حد زيادي کليدي» خوانده است. ولي سازمان اطلاعاتي آمريکا (CIA)، سرويس اطلاعات آلمان (BND) و نيز سازمان امنيت داخلي اين کشور نسبت به آن ترديد دارند. تاکنون مدرکي براي همکاري ميان شبکه ترور القاعده و افراطيون هندي وجود نداشته است.
دويچه وله