ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 8 آذر 1403
پنجشنبه 8 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 29 آبان 1389     |     کد : 11604

ايران درباره حق هسته‌اي خود با هيچكس وارد گفتگو نمي‌شود

رئيس جمهور كشورمان با بيان اينكه حركت غربي‌ها در مسئله هسته‌اي ايران سياسي بوده و حقوقي نيست، گفت: ايران درباره حق مسلم هسته‌اي خود با هيچكس وارد گفت‌وگو نمي‌شود، اما درباره همكاري‌هاي بين‌المللي حاضر به گفت‌وگو هستيم و در اين خصوص بسته پيشنهادي هم ارايه كرده‌ايم.

به گزارش فارس ، محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور كشورمان در مصاحبه اختصاصي با شبكه تلويزيوني ليدر جمهوري آذربايجان تصريح كرد: ايران پيشرفت آذربايجان را پيشرفت خود مي‌داند و با توجه به منافع و دشمنان مشترك فراوان ميان دو كشور، بايد روابط و همكاري‌هاي فيمابين را تقويت كنيم.

رئيس جمهور در پاسخ به سوالي درباره ارزيابي خود از روابط جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان‏‏‏‏، روابط دو كشور را عميق، برادرانه و دوستانه دانست و گفت: ايران و آذربايجان، دو ملت و دو دولت برادر و از روابط تاريخي و فرهنگي برخوردار هستند. روابط سياسي، اقتصادي و فرهنگي دو كشور روابط بسيار مناسب و رو به گسترش است.

وي افزود: روابط تهران -باكو به نفع هر دو ملت و تمامي ملت‌هاي منطقه است و ايران و آذربايجان مصمم هستند اين روابط را هر چه بيشتر گسترش دهند و هيچ مانعي در برابر توسعه روابط وجود ندارد.

رئيس‌ جمهور خاطر نشان كرد: دو كشور در زمينه‌هاي سرمايه‌گذاري مشترك، انرژي و تجارت اقدامات و برنامه‌هاي خوبي در دست اجرا دارند.

ايران همواره از امنيت و استقلال آذربايجان دفاع خواهد كرد

احمدي‌نژاد مواضع الهام علي‌اف مبني بر اينكه آذربايجان اجازه نخواهد داد از زمين و آسمان اين كشور براي اقدام نظامي عليه كشورهاي همسايه استفاده شود از مواضع همتاي آذري خود قدرداني كرد و گفت: ايران و آذربايجان دو كشور برادر هستند و ايران همواره در كنار آذربايجان خواهد ايستاد و از حقوق، امنيت و استقلال اين كشور دفاع مي‌كند.

وي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص برنامه‌هاي دو كشور براي افزايش همكاري در زمينه حمل و نقل و ترانزيت بويژه ارتباط شمال - جنوب اظهار داشت: مسير آذربايجان – ايران – خليج‌فارس يك كريدور بسيار خوب حمل ‌و نقل شمال – جنوب است و رونق آن به نفع هر دو ملت و كل ملت‌هاي منطقه و به ويژه تجار و بازرگانان است. بخشي از اين مسير كه در داخل ايران در حال اجراست به سرعت در حال تكميل بوده و مصمم هستيم آن را در پنج سال آينده به اتمام برسانيم البته اقداماتي هم در آذربايجان بايد انجام شود، بخشي از راه‌آهن بايد تكميل و برخي از جاده‌ها اصلاح شود. ايران در اين زمينه‌ها نيز حاضر به مشاركت است چرا كه ايران از دانش فني بالايي در اين زمينه برخوردار است.

رئيس ‌جمهور در پاسخ به سوالي درباره نشست سران 5 كشور ساحلي درياي خزر اظهار داشت: درياي خزر، درياي بسيار بزرگي است و پنج كشور مهم در حاشيه آن وجود دارد. مسائل اين دريا به لحاظ حقوقي، محيط زيستي و سياسي بسيار پيچيده بوده و اين مسائل بايد با حوصله، آرامش و تدبير حل شود. همه مصمم هستند در اين مسير حركت كنند البته كارهاي خوبي هم انجام شده و اميدواريم در نشست باكو گام بلندي ديگري در اين راستا برداشته شود.

امنيت درياي خزر مهمترين موضوع سياسي مربوط به اين دريا

احمدي‌نژاد تفاهم بين كشورها و امنيت درياي خزر را مهمترين موضوع سياسي مربوط به درياي خزر دانست و گفت: كشورهاي ساحلي خزر روي اين موضوع كه بايد تامين كننده و ضامن امنيت خزر باشند و بيگانگان در مسائل اين منطقه اجازه دخالت ندهند، تفاهم دارند. در تهران هم تفاهم شد كه هيچ دولتي در اين منطقه حق ندارد از عمليات نظامي و يا تهديدات نظامي عليه كشور ديگري حمايت كند. اين دستاورد بزرگي بود كه آرامش خاطري ايجاد كرد و اميدواريم در نشست باكو يك گام به جلوتر حركت كنيم.

رئيس ‌جمهور خاطرنشان كرد: در زمينه مبارزه با جرايم، مواد مخدر و تروريسم هم در تهران توافقات اوليه صورت گرفت و اميدواريم در آينده به سازمان مشتركي برسيم كه بتوان در منطقه خزر با اين سه پديده مبارزه كنيم.

احمدي‌نژاد گفت: همكاري‌هاي اقتصادي بين 5 كشور ساحلي درياي خزر در فاصله نشست تهران تاكنون رو به گسترش بوده است اما اين همكاري‌ها متناسب با ظرفيت كشورهاي ساحلي نيست و اميدواريم در نشست باكو بتوان گام بلند ديگري در اين زمينه برداشت.

رئيس ‌جمهور با بيان اينكه زمينه‌هاي فراواني براي ارتقاي سطح همكاري‌ها بويژه در زمينه‌ فرهنگي وجود دارد، اظهار داشت: خطراتي مانند افراط‌گرايي منطقه را تهديد مي‌كند و تنها عامل بازدارنده آن ‏توسعه و تعميق روابط فرهنگي ملت‌هاي منطقه است.

وي افزود: ويژگي‌هاي مشترك فرهنگي فراواني ميان ايران و آذربايجان وجود دارد كه بسيار ارزشمند است و اگر اين ويژگي‌هاي فرهنگي تقويت شود، مي‌توان جلوي افراط‌گرايي را گرفت. ظرفيت‌هاي فرهنگي بسيار فراتر از همكاري‌هاي فعلي است و بايد از آن استفاده كرد. اميدواريم در آينده نزديك بتوان به سطح گسترده‌تري از فعاليت‌هاي مشترك فرهنگي دست پيدا كرد.

مسئله قره‌باغ از طريق گفت‌وگو و بر پايه عدالت و احترام قابل حل و فصل است

رئيس ‌جمهور در پاسخ به سوالي در خصوص مناقشه قره‌ باغ و راه‌حل ايران براي حل اين مناقشه گفت: ملت‌هاي منطقه بايد با صلح و دوستي با هم زندگي كنند. همسايگي يك مسأله جغرافيايي و تاريخي است و نمي‌شود به راحتي آن را به هم زد. اگر روابط براساس عدالت و دوستي تنظيم شود، همه مسائل قابل حل است. به نظر مي‌رسد از طريق گفت‌وگو و بر پايه عدالت و احترام، مسئله قره‌باغ هم قابل حل و فصل است و مي‌شود از طريق گفت‌وگوهاي سازنده بر پايه عدالت به تفاهم رسيد. بعيد مي‌دانم كه طرفين مسأله قره‌باغ پايبندي به عدالت نداشته باشند. تنش و بحران به ضرر همه است و منابع، ثروت و فرصت‌هاي ملت‌ها را هدر مي‌دهد، ايران آمادگي دارد تا بر اين اساس به حل مسأله كمك كند.

رئيس ‌جمهور تصريح كرد: مسائل منطقه بايد در داخل منطقه حل شود و تجربه نشان داده است كه هر گونه دخالت فرامنطقه‌اي، مشكل را پيچيده‌تر مي‌كند.

احمدي‌نژاد در پاسخ به سوالي درباره موضوع هسته‌اي ايران و اينكه دولت‌هاي غربي تلاش كرده‌اند مسئله هسته‌اي ايران را به يك مسأله جهاني تبديل كنند، تصريح كرد: مسئله هسته‌اي ايران موضوعي حل شده است، ايران مطابق قانون حركت مي‌كند اما حركت غربي‌ها سياسي بوده و حقوقي نيست. آنها مستند بر قانون حرف نمي‌زنند و 30 سال است كه با ملت ايران دشمن بوده و هنوز نيز دشمن هستند. ايران درباره حق مسلم هسته‌اي خود با هيچ‌كس وارد گفت‌وگو نمي‌شود. ملت ايران حقوق هسته‌اي را بخشي از استقلال خود مي‌داند و هيچ دولت و كشوري درباره استقلال خودش با ديگران وارد گفت‌وگو نمي‌شود اما درباره همكاري هاي بين المللي حاضر به گفت‌وگو هستيم و در اين خصوص بسته پيشنهادي هم ارايه كرده‌ايم.

حمايت اكثر دولت‌هاي جهان از فعاليت صلح‌آميز هسته‌اي ايران

وي خاطر نشان كرد: اكثر دولت‌هاي جهان از فعاليت صلح‌آميز هسته‌اي ايران حمايت كردند. 118 كشور عضو غيرمتعهدها به اضافه برخي كشورهاي اسلامي كه عضو غيرمتعهدها نيستند از حق ايران دفاع كرده‌اند بنابراين اكثر دولت‌هاي جهان حقوق هسته‌اي ايران را محترم شمرده و تنها چند كشور غربي هستند كه زورگويي مي‌كنند البته سران اين كشورها نيز خودشان فهميده‌اند كه توسل به زور فايده‌اي ندارد آنها هر كاري كه مي‌توانستند انجام دادند و ديگر كاري نمي‌توانند، بكنند.

احمدي‌نژاد افزود:ايران يك كشور بزرگ و ثروتمند است كه از اقتدار صالح وفرهنگي برخوردار بوده وهيچكس نمي‌تواند به ايران زور بگويد و سران استكبار هم اين را فهميدند اما برايشان خيلي سخت است كه يك حرفي بزنند و به آن عمل نشود چون روحيه استكباري دارند.

وي با بيان اينكه كشورهاي غربي به هر ميزان كه با ملت ايران مقابله كردند ايران پيشرفته‌تر، قوي‌تر و ثروتمندتر شد، تصريح كرد: امروز آنها متوجه شده‌اند كه اقداماتشان ديگر اثري ندارد و لذا پذيرفتند كه گفت‌وگو كنند و ما هم در زمينه موضوعات جهاني و همكاري‌هاي مشترك بسته پيشنهادي خود را ارايه كرده‌ايم كه اگر صادقانه در گفتگو شركت كنند ممكن است به نتايج خوبي برسيم اما اگر صادقانه وارد گفتگو نشوند نتيجه‌اي نخواهد داشت.

رئيس ‌جمهور گفت: ايران كشور بزرگي است و هر كس با ايران قطع رابطه كند، ضرر خواهد كرد. آمريكا 30 سال رابطه‌اش را با ايران قطع كرد و در اين مدت ايران به پيشرفت‌هاي علمي، صنعتي و اقتصادي برجسته‌اي رسيده و در مقابل اگر آنها با ايران همكاري و دوستي مي‌كردند امروز از وضعيت بهتري برخوردار بودند.

وي اظهار داشت: كسي نمي‌تواند به ايران آسيب برساند و به نفع غربي‌ها است كه با ملت ايران همكاري كنند و ما از همكاري استقبال مي‌كنيم چرا كه رويه همكاري را به نفع همه مي‌دانيم. ايران كشور بزرگي است و به دنبال حضور و مشاركت فعال در مديريت جهاني است و معتقديم كه همه دولت‌ها بايد در مديريت جهاني مشاركت كنند.

احمدي‌نژاد تصريح كرد: ديگر پذيرفتني نيست كه دنيا توسط 3-4 دولت اداره شود امروز ناكارآمدي اين روش به اثبات رسيده و معلوم شده است كه كشورهاي زورگو فقط به فكر منافع خودشان بوده و حقوق، جان، آزادي و استقلال ملت‌ها برايشان ارزشي ندارد از اين روجهان نيازمند نظام جديدي است كه همه در مديريت آن مشاركت كنند وقتي همه مشاركت داشته باشند هيچ كس نمي‌تواند حق وتو و حق زورگويي داشته باشد در اين صورت صلح و امنيت و دوستي برقرار خواهد شد و همه سود مي‌برند.

وي خاطر نشان كرد: در نظام يكسويه ظالمانه فقط تعداد معدودي سرمايه‌دار سود بردند و مردم اروپا و آمريكا هم متضرر شدند اين در حالي است كه بقاي يك كشور به واسطه ملت آن است و نه با چند سرمايه‌دار ولي سردمداران غربي مردم را رها كرده و به سرمايه‌دارها چسبيده‌اند.

رئيس‌ جمهور گفت: امروز همه ملت‌ها از رفتار نظام سلطه بيزار بوده و خواهان تغيير مديريت حاكم هستند ملت ايران هم مثل بقيه ملت‌ها خواهان اين موضوع است اگر به خواسته ملت‌ها توجه شود همه سود مي‌برند اما اگر توجه نكرده و مقاومت كنند، ملت‌ها آنها را كنار خواهند زد و در اين صورت ديگر در آينده هم جايگاهي نخواهند داشت.


نوشته شده در   شنبه 29 آبان 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode