وزارت خارجه آمريكا با هدف دامن زدن به تنشهاي قومي در منطقه در آستانه مذاكره ايران با 1+ 5 از نام مجعول براي خليجفارس استفاده ميكند.
به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي خبرگزاري فارس، "اندرو شاپيرو " (Andrew Shapiro)، از مقامات وزارت امور خارجه آمريكا در هنگام اعلام خبر قرارداد تسليحاتي 60 ميليارد دلاري اين كشور با عربستان سعودي، از واژه جعلي "خليج ع ر ب ي " ياد كرد.
در اين كنفرانس خبري، هرگز از نام خليجفارس - كه در مجامع بينالمللي از آن استفاده ميشود- استفاده نشد و تنها يكبار از ايران، آن هم در بيان اين جمله كه "فروش اين تسليحات تنها با ايران مرتبط نيست " استفاده شد.
نبايد استفاده اين مقام آمريكايي از نام مجعول مذكور را امري اتفاقي پنداشت، چرا كه چندي پيش "كورت كمپبل " (Kurt Campbell)، از ديگر مقامات وزارت خارجه آمريكا نيز هنگام اعلام سفر "هيلاري كلينتون " به آسيا از عنوان خليج "ع ر ب ي " استفاده كرد.
بنابر اين گزارش، "شوراي ملي آمريكاييهاي ايراني " ضمن انتقاد از استفاده شاپيرو از عنوان خليج عربي به جاي خليجفارس، تصريح كرد كه استفاده از اين نام مجعول بر خلاف سياستهاي وزارت خارجه آمريكا است و ميتواند منجر به مناقشات قومي شود.
"جمال عبدي "، مدير بخش سياستهاي شوراي ملي آمريكاييهاي ايراني در اين خصوص مطلبي را در وبلاگش نوشت و در عين حال اين شورا اقدام به ايجاد فرمي اينترنتي كرد كه به وسيله آن امضاكنندگان ايميلي به خانم كلينتون فرستاده و از وي ميخواهند كه وزارت خارجه آمريكا بار ديگر استفاده از نام خليجفارس را در دستور كار قرار دهد.
عبدي همچنين در روزنامه هافينگتونپست نوشت: "عبارت خليج ع ر ب ي اولين بار 50 سال پيش و با پيدايش "پانعربيسم " مورد استفاده قرار گرفت و هدف استفاده از آن متحد كردن اعراب در برابر ايرانيان، اسرائيليها و تمامي ساكنان غيرعرب خاورميانه بود. صدام حسين و اسامه بن لادن نيز براي جلب افكار عمومي اعراب از طريق تاكيد بر شوونيسم عربي از اين عبارت استفاده كردند. "
همچنين در صفحهاي كه براي ارسال ايميل به هيلاري كلينتون در نظر گرفته شده تصريح شده كه نام خليجفارس سابقهاي بيش از 2هزار ساله دارد و در اين 2هزار سال به شكل گستردهاي از سوي همگان پذيرفته شده است.
عبدي در اين خصوص نوشت: هرچند كه شايد اين مساله از نگاه برخي تنها موضوعي معناشناسانه به نظر آيد (هرچند كه اگر آمريكا بخواهد از سواحل جنوبي خود به نام خليج آمريكا نام ببرد، تنشهاي ديپلماتيك ناشي از آن قابل پيشبيني است)، اما در منطقهاي كه سرشار از مناقشات قومي است، استفاده از اين نام جعلي نشانهاي جدي از راه خطرناك و غيرسازندهاي خواهد بود كه ايالات متحده در پيش خواهد داشت.
استفاده ناگهاني وزارت خارجه آمريكا از عبارت "خليج ع ر ب ي " تنها ميتواند منجر به بروز تنش در منطقه شود. همچنين اين حركت ميتواند همچون رويكردهاي پيشين منجر به افزايش بياعتمادي ايران و آمريكا نسبت به يكديگر شود. البته اوباما تا حدودي توانست اين ادبيات ضد ايراني را تغيير دهد و به اين وسيله براي خود اعتبار بينالمللي دست و پا كند.
با اين حال استفاده از نام خليج ع ر ب ي به آن معناست كه وزارت خارجه آمريكا بار ديگر اخلاق را كنار گذاشته و به جاي آن توهينهايي را آغاز كرده است كه ارضاي زودگذر احساسات را در پي دارد، استفاده از اين نام آن هم در آستانه مذاكرات 1+ 5 با ايران نميتواند پيام خوبي براي ايران داشته باشد.