پژوهشگران اعلام كردند فلفل تند در پيشگيري از بروز ديابت موثر است.
به گزارش ايسنا ، يك پژوهشگر هندي در مطالعات خود دريافته است كه فلفل تند در پيشگيري از ديابت و بيماري هاي قلبي عروقي كه مهمترين عوامل مرگ و مير در كشورهاي رو به توسعه هستند ، مفيد و موثر است.
كران آهوجا، محقق دانشكده تحقيقات علوم حيات بشر در دانشگاه تاسماني، درباره يافته جديد خود متذكر شد: اين احتمال وجود دارد كه روزي فلفل جايگزين آسپرين شود و يا با آسپرين به عنوان دارويي براي پيشگيري و درمان بيماريهاي قلبي عروقي تركيب شود.
وي افزود: آسپرين به تنهايي عوارض جانبي نامطلوب و مضري دارد كه باعث خونريزي معده در بيماران مصرفكننده ميشود.
اين محقق به همراه تيم پژوهشي دانشگاهي خود روي فعاليت بيولوژيكي دو ماده فعال در فلفل به نامهاي كاپسايسين و ديهيدروكاپسيايسين مطالعه و آزمايش كردند.
اين آزمايشات نشان داد كه مواد شيميايي كاپسايسينوئيد قابليت پايين آوردن قند خون و سطح انسولين، كاهش تشكيل چربيها در ديوارههاي سرخرگي و جلوگيري از تشكيل لختههاي خوني را دارد، علاوه بر اين كه برخي از عوارض جانبي داروهاي رايج و قديمي را نيز ندارد.
به گفته محققان، بيماريهاي قلبيعروقي در عصر حاضر بار قابل ملاحظهاي را بر جمعيت جهان و نظامهاي خدمات بهداشتي دنيا تحميل ميكنند و همين عامل متخصصان را بر آن داشته تا شيوههايي نوين و كارآمد براي پيشگيري را جستجو كنند.