دهها هزار نفر از شهروندان اندونزي در اعتراض به سفر رئيس جمهور آمريكا به اين كشور، تظاهرات كردند.
به گزارش فارس به نقل شبكه خبري "پرستيوي "، هزاران نفر از مردم اندونزي با تجمع در مقابل سفارت آمريكا در جاكارتا اعتراض خود را نسبت به سفر "باراك اوباما " به اين كشور اعلام كردهاند.
اين تظاهركنندگان با سر دادن شعارهايي مبني بر ناخرسندي مردم اندونزي از سفر رئيس جمهوري آمريكا به اين كشور، خروج نظاميان آمريكايي از عراق و افغانستان را خواستار شدند.
تجمعكنندگان مقابل سفارت آمريكا در جاكارتا، پايتخت اندونزي، بر لزوم پايان يافتن حمايت آمريكا از رژيم صهيونيستي تاكيد كردند.
شبكه خبري سيانان به نقل از "محمد اسماعيل يوسانتو " سخنگوي يكي از احزاب مسلمان اندونزي گزارش داد، اوباما با "جورج بوش " رئيس جمهوري پيشين آمريكا فرق نميكند، هر دوي آنان مسلمانان را سركوب كردهاند و دستانشان به خون آلوده است.
يوسانتو افزود، به همين دليل است كه ما وي را به عنوان يك مهمان نميپذيريم و باور داريم كه او به سود مسلمانان گام مثبتي برنخواهد داشت.
شمار تظاهركنندگان در اين تجمع حدود 20 هزار نفر گزارش شده است.
اوباما، رئيس جمهوري آمريكا قرار است به عنوان بخشي از سفر 10 روزه آسيايي خود سهشنبه به اندونزي برود. اوباما در طول اقامتش از بزرگترين مسجد اندونزي ديدار و در يكي از دانشگاههاي ملي و معتبر اين كشور سخنراني خواهد كرد.
رئيس جمهور ايالات متحده كه هماكنون در دهلي نو، پايتخت هند به سر ميبرد، در بدو ورود به اين كشور نيز با تظاهرات اعتراضآميز شمار كثيري از مردم هند به ويژه مسلمانان اين كشور مواجه شد.
همچنين شماري از مردم هند در اعتراض به سفر رئيسجمهور آمريكا به كشورشان تظاهرات گستردهاي را برپا كردند.
مردم شهر بوپال نيز با يادآوري خاطره جان باختگان حادثه انفجار در كارخانه آمريكايي توليد مواد شيميايي، ضمن درخواست پرداخت غرامت از سوي واشنگتن به خانوادههاي قربانيان اين حادثه، در اين شهر تحصن كردند.
براثر نشت 40 تن گاز سمي از كارخانه آمريكايي "يونايتد كاربايد " كه مهمترين فاجعه صنعتي دهههاي اخير در شهر بوپال هند در آذرماه سال 1363 (دسامبر1984) به شمار ميآيد، بيش از دو هزار نفر كشته شدند و حدود دويست هزار نفر آسيب ديدند.
همچنين بيش از 500 هزار نفر از اهالي اين شهر صنعتي هند به دليل قرار گرفتن در معرض اين گاز سمي آسيب ديدهاند.
اوباما براي ترغيب برخي كشورهاي آسياسي درباره عقد قراردادهاي تجاري با شركتهاي آمريكايي با هدف برون رفت از بحران اقتصادي، شنبه (15 آبان) سفر 10 روزه خود به كشورهاي آسيايي را آغاز كرده است.
وي در اين سفر از كشورهاي هند، اندونزي، كرهجنوبي و ژاپن ديدار خواهد كرد.