وزير سابق اقتصاد فرانسه گفت كه نظام مالياتي فعلي اين كشور عدم كارايي خود را نشان داده است و عدهاي از امتيازات آن برخوردار هستند و عدهاي روز به روز دچار فقر و آسيبپذيري ميشوند.
به گزارش فارس، "ميشل ساپن "، دبير اقتصادي حزب سوسياليست فرانسه و وزير سابق اقتصاد اين كشور در گفتوگو با خبرنگار بينالملل خبرگزاري فارس گفت: سپر مالياتي در فرانسه نمادي از ابهام و بي عدالتي است.از سه سال پيش از كاهش ماليات خبر ميدهند اما فرانسويها تا كنون آثاري از اين تغييرات را مشاهده نكردهاند. شهروندان فرانسوي از افزايش هزينهها گلايه دارند در حالي كه دولت چنين اعتقادي ندارد.
وزير سابق اقتصاد فرانسه در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين كه اگر حزب سوسياليست در سال 2012 به قدرت برسد آيا مالياتها را افزايش خواهد داد يا نه، گفت: ما بايد پيش از هر چيز كسري بودجه كنوني را جبران و در بخشهاي آموزش و تحقيقات سرمايهگذاري كنيم. در اين راستا اگر كسري بودجه مهار نشود فرقي ندارد راست يا چپ بايد ماليات را افزايش دهد.
ساپن تصريح كرد: نظام مالياتي كنوني عدم كارايي خود را نشان داده است زيرا عدهاي از امتيازات آن برخوردار هستند و عدهاي روز به روز دچار فقر و آسيبپذيري ميشوند.
وي ادامه داد: حزب سوسياليست همه تلاش خود را به كار گرفته است تا مواضع خود را براي همه شهروندان فرانسه به روشني بيان كند.
ساپن گفت: بسيج مردم فرانسه عليه قانون جديد بازنشستگي در اين كشور، به زورآزمائي سنديكاها و دولت از راه بلوكه كردن بخش هاي حياتي، يعني سوخت، تبديل شده است.
وزير سابق اقتصاد فرانسه گفت: اكنون 12 پالايشگاه فرانسه همگي در اعتصاب هستند و خطر كمبود مواد سوختي را پيشبيني ميكنند، هر چند مقامات دولتي ميگويند هنوز كمبود نمايان نشده، اما لوله نفتي كه فرودگاههاي پاريس را تغذيه ميكند به طور مرتب كار نميكند.
ساپن افزود: همچنين واحدهاي ضد شورش وارد پنج پالايشگاه شدند تا جلوي كمبود بنزين را بگيرند. اين عمليات اعتراضي و مسدود كردن راههاي رساندن مواد سوختي يكي از كارآمدترين راهكارها براي وارد آوردن فشار بر دولت در مورد قانون بازنشستگي تازه است كه بيش از 70 درصد فرانسويان با آن مخالف هستند.
وزير سابق اقتصاد فرانسه در پايان ابراز اميدواري كرد كه قوانيني كه تصويب ميشود در جهت رفاه شهروندان باشد.
بسيج مردم فرانسه عليه تصويب لايحه اصلاح نظام بازنشستگي در فرانسه و اعتراضات گسترده به اين مسئله موجب شده است تا محبوبيت حزب "اوامپ "، حزب نيكلا ساركوزي رئيس جمهور فرانسه به شدت كاهش يابد و تمايلات شهروندان فرانسوي به احزاب مخالف تا حدودي افزايش يابد. در اين ميان قطعا حزب سوسياليست كه از سابقه طولاني در فعاليتهاي سياسي در فرانسه برخوردار است جايگاه خاصي پيدا كرده است.
همچنين آنچه بيشتر در جنبشهاي اعتراضي فرانسه نظر را جلب ميكند حضور دبيرستانيها در خيابانها و مغشوش كردن ساعات درسشان است.