دكتر محمود گودرزي وزير ورزش و جوانان صبح ديروز به همراه هيأتي متشكل از مسئولان اين وزارتخانه، در مؤسسه اطلاعات حضور يافت و از بخشهاي مختلف اين مؤسسه ديدن كرد.
تحريريه روزنامه اطلاعات، حروفچيني، صفحهآرايي، نمايشگاه و فروشگاه انتشارات اطلاعات و چاپخانه از جمله واحدها و بخشهايي بود كه مقام عالي وزارت ورزش و جوانان ضمن بازديد از آنها با نحوه فعاليت كاركنان آن آشنا شد.
دكتر گودرزي در پايان اين بازديد، با حضور در جمع خبرنگاران هفتهنامه دنياي ورزش و روزنامه اطلاعات، به سؤالات مختلف در حوزه ورزش و جوانان پاسخ داد.
گودرزي با تشكر از تلاش دستاندركاران نشريات ورزشي مؤسسه و روزنامه اطلاعات گفت: به عنوان يك فرد ورزشي از خط مشي مؤسسه و نشريات آن در رابطه با ورزش تشكر ميكنم. روزنامه اطلاعات و مجله دنياي ورزش به دور از حب و بغض و هرگونه خط و ربط اخبار را پوشش ميدهد و به مسائل و حواشي دامن نميزند و تلاش بنده به عنوان وزير هم اين است كه فضاي آرامي را در ورزش كشور حاكم كنيم و اميدوار هستم در اين مدت باقيمانده از عمر دولت يازدهم، هم بتوانيم با تعامل خوب با رسانهها همين فضاي آرام را داشته باشيم. اصل ورزش كمك به روح و جسم و در پي تعالي انسان است.
وزير ورزش سپس درباره نتايج كاروان ورزشي ايران در المپيك و پارالمپيك ريو گفت: ارزيابي من از المپيك 2016 و پارالمپيك مثبت است. ميانگين تعداد مدالآوري ما از المپيك 1948 لندن تا 2012 حدود 3 و نيم مدال بوده است. قهرماني ما و مدالآوري ما پايدار نبوده و به طور اتفاقي در يك دوره 12 مدال گرفتيم، اما اين هم براساس پيشبيني و... نبوده است. اين نوسان سالهاست كه در ورزش ما وجود دارد، اما پيشبيني من پيش از المپيك ريو حدود 4 مدال بود كه شايد برخي آن را كم لطفي و... دانستند، اما واقعيت اين است كه ما بالقوه اين استعداد را داريم كه 20 مدال كسب كنيم، اما اين مهم بدون مقدمات و ملزومات شدني نيست. بودجه انگلستان 350 ميليون پوند بود تا توانستند قهرمانان خود را براي المپيك ريو آماده كنند، اما ما به دليل شرايط اقتصادي حدود 80 ميليارد تومان هزينه كرديم. ما بايد در ورزش قهرماني و قهرمانسازي بهطور پايدار برنامهريزي كنيم. و اينها منوط به استعداديابي، پرورش استعدادها، برنامهريزي براي رسيدن به نقطه مطلوب و به اصطلاح رسيدن به اوج و قله يعني «المپيك» است. در مورد كاروان پارالمپيك به نظر من با توجه به اينكه بودجه آنها ديرتر واريز شد و بعضاً كميته ملي المپيك اولويت را به المپيكيها ميداد راضي هستم چرا كه پارالمپيك مشكلات بودجه و امكانات خاص خود را داشت و اگر نبود حمايت دولت و شخص معاون اول رئيس جمهوري، در اعزام آنها دچار مشكل ميشديم. گودرزي درباره ورزش بانوان و تحولي كه در اين بخش در اين 3 سال اخير به وجود آمده است، افزود: شما ديديد كه پرچمدار كاروانهاي ما در ريو خانمها زهرا نعمتي و عشرت كردستاني بودند و نگاه دولت به مقوله ورزش بانوان و رشد و گسترش آن جديتر از گذشته است، چرا كه 50 درصد جامعه ما را بانوان تشكيل ميدهند و اين گروه حقوقي دارند كه بايد استيفا شود. شخص دكتر روحاني تأكيد دارد كه ورزش بانوان و مطالبات آنها بايد جدي انگاشته شود. ما هم در وزارتخانه با همين نگاه و هدف به دنبال اين هستيم كه حق اين مجموعه مغفول مانده را ادا كنيم. در بخش داخلي به طور جدي پيگير هستيم اما در صحنه بينالمللي چارچوب و مقرراتي است كه بايد بالاجبار در برخي مواقع از آن تبعيت كنيم، در واليبال، فوتبال و فوتسال در عرصه خارجي مشكلي نداريم، اما در برخي رشتهها مثل بسكتبال بحث حجاب و پوشش بازيكنان ما را مجاز ندانسته و اجازه ندادند كه فعاليت كنيم. وزير ورزش اضافه كرد: در تلاشيم در حد امكان زمينه حضور بانوان ورزشكار كشورمان را كه مستعد و مدعي هم هستند، در مسابقات برون مرزي مهيا كنيم. در داخل هم با وجود مشكلات خاص به دنبال اين هستيم كه ورزش بانوان را رونق دهيم و خيلي سريع مردسالاري را از بين ببريم.
گودرزي با اشاره به بحث اخلاق در ورزش و رعايت اين نكته كه در هر كاري اخلاق انساني و اسلامي زيربناي همه چيز است گفت: به نظر من بايد نگاه به حرفه ژورناليست و خبرنگاري تغيير كند و در اين زمينه بايد حرفهايتر عمل كنيم.
وي سپس درباره گزارش كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي درباره موضوع فساد در فوتبال چنين گفت: ما با هيچ كس تعارف نداريم و اين مسأله به عنوان مطالبه اجتماعي همچنان مطرح است و وزارتخانه اين موضوع را پيگيري ميكند كه اگر فرد يا افرادي با زدوبندها، تباني، در مسائل اقتصادي فوتبال، مرتكب خلافي شدهاند، بايد به مراجع قضايي معرفي و محاكمه شوند، در اين رابطه نامهاي هم به آقاي اژهاي معاون قوه قضائيه دادهام و اميدوارم نتيجه بدهد؛ اما تا اين لحظه اتفاق جديدي رخ نداده است و به نظر ميرسد با توجه به ابعاد پرونده اين گزارش در حال بررسي است.
وزير ورزش درباره بحث ديپلماسي ورزشي و اتفاقات اخير بهويژه بازي در روز تاسوعا مقابل كره جنوبي و انتخابات اخير AFC در كشور هند كه به تأخير افتاد، گفت: ديپلماسي ورزشي تحت تأثير عوامل بسياري است كه متأسفانه اين مهم در 30 سال گذشته در ورزش ما دچار سكون و فترت شده است.
كشورهاي عربي به واسطة ريخت و پاشهاي هنگفت منافع و خواستههاي ناحق خود را تحميل ميكنند. عربستان و قطر در اين راه هزينههاي زيادي انجام ميدهند و به خاطر شرايط مالي خود سياست خود را در ورزش ديكته ميكنند و جالب اينكه شوراي المپيك، فيفا و... مدام از عدم دخالت سياست و سياسيون در ورزش دم ميزنند، اما كشورهاي عربي با همين روش و با استفاده از پول و قدرت دنبال منافع خود هستند و البته ما هم دست بسته نيستيم و درباره احقاق حق خود و ورزشكارانمان نهايت تلاش را بكار گرفتهايم و در اين راه از همه ظرفيتها استفاده ميكنيم، اما در برخي مواقع مثل بازي ما مقابل كره جنوبي نظرمان تأمين نميشود. وزير ورزش ادامه داد: البته هنوز منتظر نتايج رايزني هستيم تا سفير كره جنوبي در تهران نتيجه ديپلماسي و گفتگوي خود با فدراسيون فوتبال كشورش را به ما بگويد، ساعت بازي را جلوتر آورديم تا مردم به مراسم عزاداري خود برسند و شايد هم توانستيم روز بازي با كره را جابجا كنيم. البته آنها 8 بازيكن لژيونر دارند و ما 4 بازيكن، در هر حال فيفا برنامهريزيهاي خود را 4 ساله تنظيم ميكند. ما حتي دنبال اين بوديم كه بازي نكنيم، اما علاوه بر باخت 3 بر صفر احتمال محروميت هم براي فوتبال ما و در نهايت عدم حضور در جام جهاني بود كه در نهايت و با توجه به خواست مردم و علاقهمندان به اين جمعبندي رسيديم كه ورزشگاه آزادي را به يك حسينيه پرشور تبديل و ضمن احترام به اين روز و واقعه بزرگ كربلا، مقابل كره جنوبي هم بازي كنيم و انشاءالله به پيروزي برسيم.
مسأله جوانان
موضوع جوانان و نگاه وزير به اين جمعيت كثير و نقش وزارتخانه درباره شرح وظايف آن پرسش آخري بود كه گودرزي درادامه گفت: درباره مسائل جوانان به دليل گستردگي كار و مشكلات عديده به نظر من يك وزارتخانه به تنهايي نميتواند حلال مشكلات باشد، چرا كه بحث ورزش به قدري مهم و فراگير است كه متأسفانه بحث جوانان به سايه ميرود. به نظر من چند وزارتخانه مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، كار و رفاه اجتماعي و صداوسيما و... بايد در اين مهم ورود كنند، چرا كه مشكل اشتغال، بحث ازدواج، هويت بخشي به جوان و... مطرح است. در زمان دولت اصلاحات حدود 700 سازمان مردم نهاد (NGO) در اين باره فعال بودند و اين عدد متأسفانه در دولت نهم و دهم به 100 تشكل كاهش يافت و اكنون در دولت يازدهم حدود 1700 تشكل و سازمان مردم نهاد شكل گرفته و ستاد ساماندهي ملي امور جوانان با حضور معاونان تشكيل جلسه داشته است و اغلب كارها از طريق وزارتخانه با محوريت جوانان در حال انجام است، اما بودجه كم و فراگير بودن خواستهاي جوانان يكي از مشكلات است كه به نظر من با تشكيل سازمان ملي جوانان و تفكيك حوزه جوانان از وزارت ورزش ميتواند مؤثر باشد.وي در پايان با اشاره به بررسي طرح تفكيك حوزه جوانان از وزارت ورزش در مجلس ، ابراز اميدواري كرد با تصويب اين لايحه ، تا پايان دولت يازدهم شاهد اين تفكيك باشيم.