ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 8 آذر 1403
پنجشنبه 8 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 2 آبان 1389     |     کد : 10640

هدف بيان حقايق جنگ عراق

وبسايت ويکي ليکس که 400 هزار سند محرمانه ارتش آمريکا در مورد جنگ عراق را در اختيار رسانه ها قرار داده، از اين اقدام خود دفاع کرده است.


 وبسايت ويکي ليکس که 400 هزار سند محرمانه ارتش آمريکا در مورد جنگ عراق را در اختيار رسانه ها قرار داده، از اين اقدام خود دفاع کرده است.
جوليان آسانژ، مدير وبسايت ويکي ليکس، در يک کنفرانس خبري در لندن گفت که هدف از اين افشاگري، بيان حقايق در مورد جنگ عراق بوده است.
در اين اسناد آمده که اعضاي ارتش آمريکا چشمانشان را به روي شکنجه عراقي ها توسط نيروهاي امنيتي عراق بسته بودند.
اين اسناد همچنين نشان مي دهد که پس از تهاجم آمريکا به عراق در سال 2003، "صدها" غيرنظامي عراقي در ايستگاه هاي بازرسي ارتش آمريکا کشته شدند.
بر اساس اين مدارک، بيش از پانزده هزار غيرنظامي در خشونت هايي که قبلا در باره آنها اطلاعاتي منتشر نشده بود، کشته شده اند.
اين مدارک نشان مي دهند که آمريکا شمار غيرنظامياني را که در خشونت هاي عراق کشته شده اند، ثبت کرده در حالي که پنتاگون پيشتر اعلام کرده بود که آمار قربانيان غيرنظامي را ثبت نمي کند.
وزارت دفاع آمريکا، پنتاگون، ويکي ليکس را متهم کرده که با انتشار اين مدارک، جان افراد را به خطر انداخته است.
اما کريستين هرافنسون، از ديگر سخنگويان وبسايت ويکي ليکس در همين کنفرانس خبري گفت ويکي ليکس اين اسناد را اصلاح کرده و هر گونه اطلاعاتي که ممکن بود جان افراد را به خطر بياندازد، از متن آنها حذف شده است.
مدارک تازه اي که ويکي ليکس منتشر کرده، بزرگترين نمونه از افشاي اطلاعات محرمانه در تاريخ آمريکا است.
يکي از سخنگويان وزارت دفاع آمريکا، پنتاگون، ضمن رد مندرجات اين مدارک، آنها را مشاهدات اوليه و خام واحدهاي رزمي خواند، مشاهداتي که تنها صحنه هايي از "اتفاقات مصيبت بار و همچنين اتفاقات پيش افتاده و معمولي" است.
اما گزارشگر ويژه سازمان ملل در مسئله شکنجه از باراک اوباما، رييس جمهوري آمريکا، خواسته است که درباره اين اتهامات، تحقيق کند.
آدام بروکس خبرنگار بي بي سي در پنتاگون که اسناد منتشر شده ويکي ليکس را بررسي کرده مي گويد اين مدارک حاوي شيوه هايي است که مقام هاي عراقي براي شکنجه استفاده مي کردند.
وي مي افزايد شوک الکتريکي، سوراخ کردن بدن با مته هاي برقي و حتي اعدام از جمله اين موارد است.
آدام بروکس مي گويد بر اساس اين مدارک، ارتش آمريکا از اين آزارها مطلع بوده اما مقام هاي بالاي ارتش بر روي گزارش هايي که دريافت مي کردند مهر "تحقيقات بيشتر لازم نيست" زدند.
يکي از 391 هزار و 831 سندي که ويکي ليکس منتشر کرده ويدئويي است که نشان مي دهد سربازان ارتش عراق يک زنداني را به خيابان مي برند، به روي زمين مي اندازند و به او شليک مي کنند.

در گزارشي ديگر سربازان آمريکايي احتمال مي دهند که مامورين عراقي انگشت هاي يک زنداني را قطع کرده و او را با اسيد سوزانده اند.
ويکي ليکس در ژوئيه گذشته نيز با انتشار بيش از 70 هزار سند محرمانه از جنگ افغانستان خشم دولت و ارتش آمريکا را برانگيخت.
مقام هاي ارتش آمريکا در آن زمان گفتند که درز اين اسناد ممکن است جان سربازان آمريکايي و غيرنظاميان افغان را به خطر اندازد زيرا برخي اسناد شامل اسامي افراد محلي است که به نيروهاي ائتلاف کمک مي کنند.
به گفته مسئولان سايت ويکي‌ليکس، منبع لو دادن اسناد عراق و افغانستان يکسان است.

جنگ نامتقارن
خيل عظيم مدارک و اسناد در اصل گاه‌شماري از "جنگ نامتقارن" در عراق است. در يک سو ارتش آمريکا قرار دارد که مجهز به آخرين تسليحات پيشرفته بوده و از سوي ديگر واحدهاي مسلح شورشي که با خشونت و ابتکارات جديد نظامي مي‌کوشيدند دست به مقابله عليه نيروهاي ائتلاف زنند.
«پروتکل عراق» بطورکلي از اول ژانويه 2004 تا 31 دسامبر 2009 را در بر مي‌گيرد. اين بار نيز رسانه‌هاي مهم جهان از جمله "گاردين" از بريتانيا، "نيويوک تايمز" از آمريکا و "اشپيگل" از آلمان دست به تحليل جامع و طبقه‌بندي اسناد محرمانه زده‌اند.
پروتکل مملو از گزارش درباره انفجار بمب، حمله به سربازان آمريکايي، کشف مهمات، عمليات انتحاري و مسايلي از اين قبيل است. برخلاف جنگ افغانستان، مقامات رسمي آمريکا در زمان رياست جرج دبليو بوش اعلام کردند که جنگ عراق با پيروزي نيروهاي آمريکايي به پايان رسيده است. اما مدارک و اسناد محرمانه توصيف ديگري از حوادث جنگ در عراق دارند.

اسناد شکنجه و آزار زندانيان
بنا به ارزيابي "گاردين"، اسناد نشان مي‌دهند که ادارات آمريکايي از پيگيري صدها گزارش ‌درباره آزار جسمي، شکنجه، تجاوز و قتل جلوگيري کرده‌اند. مواردي که در آنها سربازان و ماموران انتظامي عراق نيز مشارکت داشته‌اند.
بطور مثال، بنا به يکي از مدارک منتشرشده، به‌رغم تسليم شورشيان عراقي، هلي‌کوپترهاي آمريکايي دست به کشتار آنان زده‌اند. در اين اسناد محرمانه مرگ بيش از 15 هزار افراد غيرنظامي ثبت شده است. ارتش‌هاي آمريکا و بريتانيا همواره ثبت آمار رسمي از تعداد قربانيان را انکار کرده‌اند.
جوليان آسانژ، مؤسس ويکي‌ليکس در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفت: «اين اسناد نشان مي‌دهند که نيروهاي نظامي خارجي و ماموران دولت عراق مرتکب جنايات جنگي شده‌اند.» وي اين ادعا را رد کرد که انتشار اين مدارک سبب به خطر افتادن سربازان آمريکايي و شهروندان عراقي خواهد شد. آسانژ ضمن انتقاد از اظهارات مقامات آمريکايي تصريح کرد که انتشار اسناد افغانستان به هيچ‌کس آسيبي نرسانده است.
کريس پرينه، سخنگوي وزارت دفاع آمريکا، اعلام کرد که انتشار اين اسناد هيچ مورد جديد و شگفتي‌آوري نداشته و صرفاَ «اطلاعاتي مربوط به گذشته» است.

قربانيان جنگ
به گفته وزارت دفاع آمريکا، از سال 2004 ميلادي تا پايان سال 2009 ميلادي رسماَ 3884 سرباز آمريکايي، 224 نفر از نيروهاي نظامي ائتلاف و حدود 8هزار سرباز عراقي کشته شده‌اند.
بنا به منابع مستقل، بيش از 92 هزار غيرنظامي در جنگ عراق جان باخته‌اند که مجموع اين ارقام بيش از 104 هزار کشته را شامل مي‌شود. در هفته‌ گذشته نيز آماري از سازمان‌هاي مستقل، مجموع تعداد کشته‌شدگان را حدود 109 هزار نفر برآورد کرده بود.

دويچه وله - بي بي سي


نوشته شده در   يکشنبه 2 آبان 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode