ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 4 دي 1404
پنجشنبه 4 دي 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 1 شهريور 1395     |     کد : 106106

جهار شنبه3شهریور1395-21ذی القعده 1437 -25آگوست 2016

ورزشگاه شهید شیرودی (امجدیه) یک ورزشگاه دومیدانی در تهران است که تا پیش از سال ۱۳۸۸ از ورزشگاه‌های معروف فوتبال در ایران بود و از آن سال دیگر مسابقات فوتبال در آن برگزار نمی‌شود.



* افتتاح ورزشگاه شهید شیرودی «امجدیه» در تهران (1318 ش)
اشاره:
ورزشگاه شهید شیرودی (امجدیه)
یک ورزشگاه دومیدانی در تهران است که تا پیش از سال ۱۳۸۸ از ورزشگاه‌های معروف فوتبال در ایران بود و از آن سال دیگر مسابقات فوتبال در آن برگزار نمی‌شود. این ورزشگاه در مجموعه ورزشی شهید شیرودی قرار دارد.
ورزشگاه امجدیه در سال ۱۳۰۶،
ده سال پیش از آن که فدراسیون فوتبال ایران تأسیس شود، در باغ اهدائی امجدالسلطنه برپا شد.
این ورزشگاه محل بسیاری از رویدادهای تاریخی و به‌یاد ماندنی فوتبال ایران بوده ‌است.
نخستین راهیابی فوتبال ایران به بازی‌های المپیک توکیو، ۱۹۶۴، با پیروزی بر هندوستان، نخستین قهرمانی جام ملت‌های آسیا با پیروزی بر تیم اسرائیل، و نخستین قهرمانی در جام باشگاه‌های آسیا در امجدیه صورت گرفت.
در یکی از مسابقات سال ۱۳۴۷ در استادیوم امجدیه که بیش از ۳۰ هزار نفر تماشاگر به استادیوم آمده و شمار بسیاری در بیرون از ورزشگاه ماندند مسئولان وقت را بر آن داشت تا آغاز به ساخت ورزشگاه آزادی نمایند.
ورزشگاه امجدیه پس از انقلاب ۵۷ به نام علی‌اکبر شیرودی خلبان نیروی هوائی ارتش ایران در جنگ ایران و عراق نام‌گذاری شد.
* اشغال ایران توسط متفقین
در جریان جنگ جهانی دوم (1320ش)
اشاره:
از اواخر سال 1309 ش رضاخان روابط نزدیکی را با آلمان پایه‏گذاری کرد تا بتواند تهدیدات انگلستان و روسیه را خنثی کند.
این روابط با شروع جنگ جهانی دوم گرم‏تر شد. رضاشاه صدها آلمانی را دعوت کرد تا به عنوان مستشار و متخصص در سازمان‏های دولتی و به ویژه در ارتش خدمت کنند. در سال 1320 ش و در بحبوحه جنگ جهانی دوم هنگامی که رضاخان تقاضای شوروی وچه انگلستان را برای اخراج آلمانی‏ها از ایران رد کرد این دولت‏ها با هماهنگی کامل، تصمیم گرفتند سرزمین ایران را اشغال کنند.
سرانجام در بامداد سوم شهریور 1320 ش، سفیران انگلیس‌و شوروی به طورجداگانه یادداشت‏هائی تسلیم دولت ایران نمودند.
در این یادداشت اعلام شده بود که چون دولت ایران در مقابل متفقین و درخواست‏های آنان مبنی بر عدم همکاری با مستشاران آلمانی و به خدمت گرفتن جاسوسان آن کشور، سیاست مبهمی در پیش گرفته و در اخراج عُمّال آلمان، اقدامی نکرده است، ارتش‏های شوروی و انگلیس وارد ایران شده و مشغول پیشروی هستند. شوروی، شمال، و انگلیس، جنوب ایران را متصرف شد.
مرز این دو بخش، خطی فرضی بود که از میان تهران می‏گذشت و خود تهران هم در اشغال هر دو طرف بود. رضاخان در ابتدا تصمیم به مقاومت گرفت اما چون فاقد پایگاه اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بود و مردم از عملکرد مستبدانه و سیاست‏های او ناراضی بودند، نتوانست در برابر بیگانگان دوام بیاورد.
بنابراین حکومت دیکتاتوری شانزده ساله رضاشاه تحت فشار اشغال‏گران فرو ریخت و او مجبور به استعفاء و خروج از کشور شد.
ورود نیروهای متفق به ایران در حالی صورت گرفت که دولت ایران، پیش از آن، نسبت به جنگ جهانی دوم، اعلام بی‏طرفی کرده بود. با این حال، اشغالگران روسی و انگلیسی، بدون توجه به این امر، قسمت‏های وسیعی از خاک کشور را اشغال نمودند و مصائب بی‏شماری برای مردم به وجود آوردند.
در چنین شرائطی به یکباره، زبان‏های بسته باز شد و گلوهای گرفته، به نفس کشیدن افتاد. بازار انتقاد از اوضاع گذشته رواج یافت و پس از سال‏ها
سکوت مرگبار، حملات به حکومت سراسر دیکتاتوری شانزده ساله رضاخانی آغاز شد.
 اشغال ایران که از سوم شهریور سال 1320، با تهاجم نیروهای انگلیس و شوروی از جنوب و شمال صورت گرفته بود، تا پایان جنگ در سال1324، ادامه یافت.

* فوران نفت از چاه نفت
شماره 5 البرز قم در عمق 2700 متری  (1335 ش)

* بین ایران و مصر پس از ده سال قطع رابطه مجدداً روابط سیاسی برقرار شد و طرفین با یکدیگر سفیر مبادله نمودند.(1349ش)

* در فیروزکوه سیل مهیبی جاری شد و خسارات جانی و مالی زیادی وارد کرد.(1349ش)

* توزیع اعلامیه  به مناسبت شب قدر در مسجد امام حسن عسگری شهر ری (1357ش)
اشاره:
ساعت 1 بامداد، این روز همزمان با برگزاری مراسم عزاداری به مناسبت شب قدر در مسجد امام حسن عسگری شهر ری، حدود 200 برگ اعلامیه با امضای
روح اللّه‌خمینی(ره) درباره حوادث اخیر شهرهای اصفهان و شیراز در میان جمعیت توزیع گردید.

* تظاهراتی در قم با شرکت جمعی حدود 500 نفر،
در خیابان چهارمردان برپا و شیشه‌های چندین شعب بانک و مغازه شکسته شد. (1357ش)

* تظاهراتی 5 هزار نفره در مسجد جامع نارمک برگزار شد. (1357ش)
اشاره:
در ساعت 14 این روز مراسمی در تهران با حضورجمعیتی حدود
5 هزار نفر درمسجد جامع نارمک برگزار شد.
در پایان ضمن برپائی تظاهرات و سردادن شعار در حمایت امام، شیشه‌های یکی از شعب بانک صادرات شکسته و حدود300برگ اعلامیه با امضای امام خمینی (ره) در جمعیت توزیع شد.

* به مناسبت هفتم شهدای حادثه آتش سوزی سینما رکس آبادان تظاهراتی صورت گرفت  (1357ش)

* ارتحال علامه محقق
«محمد جواد نجفی» صاحب
تفسیر آسان (1377ش)
اشاره:
آیت‏اللّه شیخ محمد جواد نجفی، از نویسندگان و عالمان معاصر، در سال 1302 ش در یکی از روستاهای توابع خمین در استان مرکزی به دنیا آمد. وی پس از فراگیری علوم مقدماتی، در
بیست سالگی جهت ادامه تحصیل به اراک و تهران رفت و در فقه، اصول، تفسیر و علوم عقلی به تبحر رسید.
آیت‏اللّه محمد جواد نجفی همچنین از حضرات آیات سید محسن حکیم،
سید محمود شاهرودی،سید ابوالقاسم خوئی و سید محمد هادی میلانی، سمت نمایندگی و نیابت امور شرعیه داشت.
ایشان سال‏های زیادی از عمر خویش را به تألیف و تصنیف آثار ارزشمند گذراند و در این راه، همت می‏ورزید. از این استاد محقق، آثار متعددی
بر جای مانده که مصباح الشیعه، لطائف الصلوة، زندگانی حضرت عبدالعظیم حسنی و نیز ترجمه
کتب دیوان حضرت علی بن
ابی‌طالب، کتاب المهدی و اثبات الوصیه از آن جمله‏اند. همچنین تفسیر آسان که شانزده جلد از آن به چاپ رسیده است از آثار ایشان است. این عالم ربانی و محقق گرانقدر، سرانجام در
3 شهریور 1377 ش در 75 سالگی بدرود حیات گفت و به جوار رحمت حق شتافت.

*درگذشت بیت اللّه عباسپور، ورزشکار برجسته پرورش اندام ایران
( 1394 ش)
اشاره:
بیت‌اللّه عباسپور (متولد ۱۳۵۸ بیجار) برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ میلادی با نام کشور ایران وارد مسابقات مستر المپیا (معتبرترین مسابقات پرورش اندام) شد.
عباسپور در شامگاه 3 شهریورماه در حالیکه شرائط برای انتقال وی به خارج از کشور جهت درمان بیماری اش مهیا بود، به دلیل وخامت حال به کما رفت و ساعتی بعد درگذشت.
 عباسپور اولین مسابقه اش را با مربیگری و زیر نظر عباس مهدوی (قهرمان آسیا) انجام داد. او بعد از مسابقات مسترالمپیای سال ۲۰۱۳، دنیس جیمز را به عنوان مربی خود انتخاب کرد.
۱۳۷۹ مسابقات کشوری (اصفهان) در وزن ۷۰ کیلو مقام دوم. ۱۳۸۲ مسابقات قهرمانی کشوری و انتخابی تیم ملی در وزن ۷۰ کیلو مقام اول ۲۰۰۳ مسابقات جهانی هندوستان IFBB در وزن ۷۰ کیلو مقام اول. ۲۰۰۵ مسابقات جهانی چین IFBB در ۷۵ کیلو مقام سوم ۲۰۰۶ مسابقات آسیایی دوحه قطر به مقامی دست پیدا نکرد ۲۰۰۷ مسابقات آسیائی چین در۰ ۸ کیلو مقام اول ۲۰۰۷ مسابقات جهانی کره در ۸۰ کیلو مقام چهارم ۲۰۰۸ مسابقات آسیایی هنگ کنگ در ۸۵کیلو مقام اول ۲۰۰۸ مسابقات جهانی بحرین در ۸۰ کیلو مقام اول.
۲۰۰۹ مسابقات آسیائی تایلند در ۸۵ کیلو مقام دوم ۲۰۱۰ مسابقات آسیائی تهران در ۹۰کیلو مقام اول ۲۰۱۲ ورود به دنیای حرفه‌ای۲۰۱۲ مسابقات فیبو پاور آلمان مقام چهارم ۲۰۱۲ مسابقات مستر اروپا (اسپانیا) مقام سوم ۲۰۱۳ مسابقات نوردیک پرو (فنلاند) مقام اول ۲۰۱۳ مسابقات مستر المپیا (لاس وگاس) هفدهم مشترک۲۰۱۴ مسابقات آرنولد کلاسیک (برزیل) نهم ۲۰۱۴ مسابقات حرفه‌ای سوپر نمایش اروپا (دالاس) چهارم ۲۰۱۴ مسابقات حرفه‌ای نیویورک سوم ۲۰۱۴ مسابقات حرفه‌ای تامپا پنجم ۲۰۱۴ مسابقات مسترالمپیا ردهٔ بدنسازان ۲۱۲ پوندی پنجم ۲۰۱۴ مسابقات حرفه‌ای گرند پریکس (سئول) سوم
وی در سال ۹۳ به بیماری واسکولیت دچار شد.
بیماری واسکولیت به معنای التهاب ورم رگ‌های خونی است. التهاب رگ‎ها می‎تواند باعث ورم دیواره رگ‎ها و در نتیجه کاهش جریان گردش خون و حتی انسداد رگ‎ها و عدم خون‎رسانی به بافت‌ها و اندام‎های مختلف بدن شود.
این بیماری جزو بیماری‌های نادر است.  وی از مدت‌ها پیش به دلیل بیماری در بیمارستان آتیه بستری شده بود و سرانجام پس از ماه‌ها مقاومت شامگاه سه‌شنبه
۳ شهریور ۱۳۹۴ درگذشت.

* 21 ذی القعده
درگذر تاریخ

*وفات «ابن نفیس» طبیب مسلمان و کاشف گردش ریوی خون(687 ق)
اشاره:
علاءالدین علی ابن نفیس دانشمند و طبیب مسلمان در دمشق به دنیا آمد و در زادگاهش به تحصیل
علوم اسلامی پرداخت. او علم طب رانزد دانشمندان مشهور آن عصر فراگرفت و پس ازمطالعه و تحقیقات عمیق در این رشته مهارت بسیاری پیدا کرد. یکی از نخستین کتاب‏های ابن نفیس شرح تشریح القانون نام دارد که گردش ریوی خون را شرح داده است. کشف این گردش خون، مربوط به سه قرن قبل از زمانی است که توسط دانشمندان اروپائی ارائه شده است. به همین جهت، بنا به نظر برخی از محققان، دانشمندان اروپائی، این نظریه را از ابن نفیس اقتباس کرده‏اند. کتاب الشامل، یکی دیگر از آثار اوست که درباره‏ی تکنیکِ جراحی، بحث‏های قابل توجهی دارد.

 *حمله‏ ی «آقا محمدخان قاجار» به شمال غربی ایران (1210 ق)

*آغاز صدارت «امیرکبیر» صدراعظم با کفایت ناصرالدین شاه قاجار
(1264 ق)
اشاره:
پس از مرگ محمدشاه قاجار، پسرش ناصرالدین میرزا که شانزده سال داشت به شاهی رسید. وی پس از آن که در تبریز بر تخت نشست، میزا تقی خان امیرنظام را با لشکری آراسته به تهران فرستاد و خود در
21 ذی قعده به تهران رسید. ناصرالدین میرزا، پیش از ورود به تهران، امیر نظام را به لقب اتابک اعظم ملقب کرد و او رابه صدر اعظمی خویش برگزید.
 بعدها صدر اعظم ناصرالدین شاه توسط سلطان قاجار ملقب به امیر کبیر گردید.

*درگذشت عالم بزرگوار آیت ‏اللَّه «سید یونس اردبیلی»  (1377 ق)
اشاره:
سید یونس فرزند سیدمحمدتقی موسوی اردبیلی در سال 1293 یا 1296 ق در اردبیل به دنیا آمد. وی پس از تحصیل مقدمات و سطوح در اردبیل، به زنجان رفت و فقه و اصول را از آخوند ملاقربانعلی زنجانی، عالم بزرگ آن سامان و علوم معقول را از آخوند ملاسبزعلی حکیم آموخت.
سیدیونس سپس برای ادامه‏ی تحصیل راهی نجف اشرف شد و در حلقه‏ی درس اساتید نامداری همچون شیخ الشریعه‏ی اصفهانی، فاضل شربیانی، آخوند خراسانی و علامه سیدمحمدکاظم یزدی جای گرفت.
 وی پس از آن به کربلا رفت و از محضر آیت‏اللَّه میرزا محمد تقی شیرازی بهره جُست.
آیت‏اللَّه اردبیلی در سال 1346 ق به اردبیل بازگشت و عهده‏دار امور مذهبی گردید.از آن پس به مشهد رفت و به دنبال کشتار خونین مسجد گوهرشاد، به همراه عده‏ای دیگر از روحانیون، دستگیر، زندانی و سپس تبعید شد. در اواخر عمر چندی درعتبات بود ولی به علت بیماری به تهران رفت و در آن شهر در 84 یا 81 سالگی درگذشت. پیکر این عالم ربانی را به مشهد منتقل کرده و در آن شهر به خاک سپردند.
از آیت‏اللَّه سید یونس اردبیلی آثاری برجای مانده که دوره‏ی کامل فقه، رساله در فروع علم اجمالی و معتقدات القاصر از آن جمله‏اند.

* 25 آگوست
درگذر تاریخ

*تولد پی یر کوری دانشمند و فیزیکدان فرانسوی (1859م)

* درگذشت«شارْلْ سِنْت بوو» ادیب و منتقد برجسته فرانسوی (1869م)

* مرگ«لئو پولْدْ بیسْمارْکْ» صدراعظم پروس معروف به«صدر اعظم آهنین» (1898م)

* مرگ «فردریک نیچه» فیلسوف شهیر آلمانی و واضع نظریه ابرمرد (1900م)

*آغاز قیام «دیوار ندبه»
در بیت المقدس (1929م)

* لاک و مهر شدن ساختمان حزب کمونیست در مسکو در پی تحولات شوروی (1991م)

* روز ملی و استقلال «اوکراین» از اتحاد جماهیر شوروی سابق (1991م)
 


نوشته شده در   دوشنبه 1 شهريور 1395  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode