ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 مرداد 1403
چهارشنبه 3 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 23 مهر 1389     |     کد : 10335

جمعه 23 مهر 6 ذي القعده 15 اکتبر

درگذشت « اَبُوالعَبّاس اَحمَدِبن سَعدِ غَسّاني» در سال 750 قمري

درگذشت « اَبُوالعَبّاس اَحمَدِبن سَعدِ غَسّاني» در سال 750 قمري
« اَبُوالعَبّاس اَحمَدِبن سَعدِ غَسّاني» نحوي،اديب و عالم بزرگ آندلسي در سال 750 قمري در گذشت. غسّاني پيش از سفر به مصر، قرائت و ادبيات عرب را در زادگاهش آندلس آموخت؛ بعد به دمشق رفت و رياست جامع اموي را به عهده گرفت. غسّاني در همين ايام به نسخه برداري از كتابها و آثار دانشمندان بزرگ نيز مشغول شد.ابوالعباس تا پايان عمر در دمشق به سر برد و سرانجام در همين شهر درگذشت. تنها اثر باقي مانده از غّساني« عمدة العلماء الاخيار في تحرير علوم الاخيار» نام دارد. كه نسخه اي از آن در كتابخانه ملك تهران نگهداري مي شود.

درگذشت آيت الله ميرزا صادق مجتهد تبريزي در سال 1351 هجري قمري
آيت الله ميرزا صادق مجتهد تبريزي حكيم و اديب معاصر ايران در سال 1351 هجري قمري ديده از جهان فروبست. وي در سال1274 هجري قمري در تبريز ديده به جهان گشود و از همان كودكي آثار نبوغ و استعداد در وي هويدا شد . از اين رو عازم نجف شد وعلوم ديني را در حوزه علميه آن شهرآموخت. آيت الله مجتهد تبريزي كتابهايي چون« اَلَصَلاة ؛ َوسِيلَةُ النّجاة و رساله اي در مشتقات» به يادگار مانده است.

شهادت آيت الله عطاء الله اشرفي اصفهاني در سال 1361هجري شمسي
آيت الله عطاء الله اشرفي اصفهاني نماينده امام در كرمانشاه و امام جمعه اين شهر در سال 1361هجري شمسي درمحراب عبادت بدست عوامل منافق به شهادت رسيد. آيت الله اشرفي اصفهاني پس ازاينكه به امرآيت الله بروجردي به كرمانشاه رفت و درآنجا مراكزعلمي و ديني تأسيس كرد؛ فعاليتهاي اجتماعي خود را هم آغازكرد. ايشان در مبارزات مردم مسلامان ايران تظاهرات مردم كرمانشاه را رهبري مي كرد و بارها بدست عوامل ساواك دستگيروزنداني شد. حضرت امام خميني(ره) پس از شهادت آيت الله اشرفي اصفهاني درباره ايشان فرمودند: «مرحوم شهيد بزرگوارحضرت حجة الاسلام والمسلمين آقاي عطاء الله اشرفي اصفهاني را دراين مدت طولاني به صفاي نفس و آرامش روح و اطمينان قلب و خالي ازهواهاي نفساني و تارك هوا و مطيع امرمولا و جامع علوم مفيد و عمل صالح مي شناسم. او در جبهه هاي دفاع از حق از جمله اشخاصي بود كه مايه دلگرمي جوانان مجاهد بود».

درگذشت آيت الله حاج سيد مصطفي صفايي خوانساري در سال 1371هجري شمسي
آيت الله حاج سيد مصطفي صفايي خوانساري از بنيانگذاران حوزه علميه قم در سال 1371 هجري شمسي به رحمت ايزدي پيوست. آيت الله صفايي خوانساري كه ازمشاوران خاص آيت الله العظمي بروجردي بود دربسياري ازعلوم چون فقه، فلسفه، تاريخ، علم رجال و كتابشناسي صاحبنظر بود و با حضور ذهن بي نظيرخود به بخحث و تحقيق درباره اين علوم مي پرداخت ازاين رو ايشان را « مَرجَعُ المُحَقّقين» مي ناميدند.

پایان دوران سلطه 1200ساله امپراتوري روم برسرزمين يونان در سال1453ميلادي
دوران سلطه 1200ساله امپراتوري روم برسرزمين در سال1453ميلادي يونان خاتمه يافت و يونان به تصرف محمد فاتح امپراتورعثماني درآمد. يونان از كشورهاي جنوبي شبه جزيره بالكان است. اين كشوردرقرن دوم قبل ازميلاد جزئي از امپراتوري روم بود ولي پس ازتجزيه دولت روم ضميمه امپراتوريبيزانس يا روم شرقي شد. سرانجام پس ازاضمحلال امپراتوري بيزانس دراواسط قرن15 ميلادي يونان در اختيار دولت عثماني قرار گرفت. گفتني است كه يونان در سال 1830ميلادي استقلال يافت.

استقلال كشورهاي هندوراس ونيكاراگوآ در سال1821ميلادي
كشورهاي هندوراس ونيكاراگوآ در سال1821ميلادي به استقلال رسيدند. هندوراس و نيكاراگوآ تا اوايل قرن 19ميلادي جزو مستعمرات اسپانيابودند اما در اين زمان مردم اين كشورها از ضعف دولت اسپنيا استفاده كردند ودربرابراستعمارگران اسپانيا قيام كردند. هندوراس و نيكاراگوآ پس ازكسب استقلال به اتحاديه مكزيك پيوستند اما پس از چندي با پيوستن به كشورهاي ديگرمنطقه فدراسيون آمريكاي مركزي را تشكيل دادند. هندوراس و نيكاراگوآ درسال 1838ميلادي استقلال كامل خود را باز يافتند. 


نوشته شده در   جمعه 23 مهر 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode