با توجه به آنكه آمريكا در حال از دست دادن سلطه جهاني خود است، هيأت رئيسه رسانههاي اين كشور (بيبيجي) از دولت آمريكا درخواست كرده است تا به منظور تشديد جنگ نرم با دشمنان اين كشور از جمله ايران، روسيه و چين، بودجه بيشتري را تخصيص دهد.
به گزارش فارس به نقل از مجله آمريكايي "فارينپالسي "، "والتر آيساكسون " رئيس جديد هيأت رئيسه رسانههاي آمريكا (BBG) كه رياست سابق شبكههاي "سيانان " و مجله آمريكايي "تايم " را برعهده داشت از دولت آمريكا به منظور مبارزه با تلاشهاي ديپلماسي عمومي دشمنان اين كشور كه از آنها با عنوان "ايران "، "ونزوئلا "، "روسيه " و "چين " نامبرده است درخواست بودجه بيشتري كرده است.
"بيبيجي " كه سالانه نزديك به 700 ميليون دلار از بودجه آمريكا را صرف اداره سازمانهايي چون "صداي آمريكا "، "راديو آزاد اروپا " و "راديو آزاد آسيا " ميكند، گزارشهاي مهم در برخي از بخشهاي بسيار خطرناك جهان را تأمين بودجه ميكند اما در همان زمان با رقابت رو به رشدي از جانب رسانههاي بينالمللي تهاجمي ديگر دولتها روبرو است.
آيساكسون اعلام كرد كه كشورهاي ديگر جهان در حال افزايش تلاشهاي رسانههاي بينالمللي خود هستند و كنگره بايد به دولت آمريكا اجازه دهد كه همانند كشورهاي ديگر در زمينه رسانهاي عمل كند.
وي تصريح كرد: ما نميتوانيم به خود اجازه دهيم كه توسط دشمنان خود مغلوب شويم. ما در مقابل خود رسانههايي چون "راشاتودي " روسيه، "پرستيوي " ايران و "تلسور " ونزوئلا را داريم و بدون شك چين نيز در حال راهاندازي شبكه بينالمللي كانال خبري 24 ساعته است كه اين شبكه خبرنگاراني در سراسر جهان دارد و بودجهاي بين 6 الي 10 ميليارد دلار هزينه آن خواهد كرد تا عملكرد فرامرزي رسانهاي خود را گسترش دهد.
"چين " و "ايران " اهداف اول "بيبيجي " در برنامه جنگ نرم
آيساكسون يكي از اهداف "بيبيجي " تحت رهبري خود را مبارزه با آنچه كه وي آن را سانسور اينترنتي ناميد، اعلام كرد و تأكيد كرد كه در نظر دارد در راستاي پيشبرد اين هدف، در وهله اول چين و ايران را مورد هدف قرار دهد.
با پيشرفت كشورهاي جهان از جمله چين و پيشرفتهاي چشمگير ايران، ديري نيست كه ديگر آمريكا همانند گذشته نميتواند قدرتنمايي كرده و از آنجايي كه نميتواند با اعمال فشار كشورهاي ديگر را وادار به اطاعت از خود كند و به همين دليل جنگ نرم عليه كشورهاي مخالف خود را آغاز كرده است.
كميته نيروهاي مسلح مجلس نمايندگان آمريكا (HASK) در لايحه بودجه سال 2010 پنتاگون براي نفوذ در ايران، مقابله با فيلترينگ سايتهاي ضد ايراني، تحريك قربانيان سانسور در ايران، آموزش الكترونيكي ايرانيان مخالف نظام براي براندازي نرم و شبكه سازي اينترنتي براي اغتشاشگران بعد از انتخابات رياست جمهوري، ارائه آموزشهاي لازم رسانهاي و كامپيوتري براي راه اندازي سايتها جهت اطلاع رساني، بودجه 55 مليون دلاري تصويب كرد.
آيساكسون در راستاي مبارزه با ايران و چين از طريق جنگ نرم مدعي شد: چين، ايران و كشورهاي ديگر با استفاده از فناوريهاي جديدتر خود، جنبشهاي دموكراتيك را بلوكه ميكنند و پكن ارتشهاي شبهنظامي سايبري را به منظور تعقيب مخالفان سايبري خود به كار گرفته است و بيبيجي در جبهه مبارزه با اين اقدامات قدم برداشته است. مهندسان ما از طريق ابتكارات مداوم و تكامل فني، در حال گشايش مسيرهاي اينترنتي براي بينندگان و مخاطبان چين و ايران هستند.
وي ادامه داد: ما ميدانيم كه در كجاي مبارزه براي آزادي اينترنتي قرار گرفتهايم. هركجا كه يك ديواره آتش باشد، وظيفه ما است كه به آن حمله كنيم. آن را تقبيح شماريم و آن را به دام اندازيم.
اظهارات رئيس سابق مجله آمريكايي "تايم " در آخرين هفته از شصتمين سالگرد مراسم "راديو آزاد اروپا " كه وي معتقد بود در پايان يافتن جنگ سرد نقش عمدهاي داشته است، مطرح شد.
آيساكسون عليرغم اظهارات خود در خصوص تلاش براي مبارزه با دشمنان آمريكا از طريق رسانهاي در جملاتي متناقض ادامه داد كه خروجيهاي "بيبيجي " به گزارش اخبار به صورت بيطرفانه تكيه دارد، حتي اگر اين اخبار بيطرف در تضاد با سياست خارجه دولت اوباما باشد.
وي در حالي اين ادعاي بياساس را مطرح كرد كه بعنوان مثال شبكه "صداي آمريكا " كه تحت كنترل "بيبيجي " است تمامي تلاش خود را به كار گرفته است تا با انتشار اخبار دروغين، جمهوري اسلامي ايران را تخريب كند و با دولت ايران به مقابله بپردازد. رئيس جديد هيأت رئيسه رسانههاي آمريكا اينگونه ادامه داد: برخي اوقات گفته ميشود كه پخش بينالمللي رسانههاي ما در جايگاه دشواري قرار گرفته است زيرا هم از نظر قانون و هم سنت دو مأموريت جداگانه دارد كه اين مأموريتها ممكن است در تضاد با يكديگر باشند: اول آنكه پوشش خبري با بالاترين استانداردهاي روزنامهنگاري و دوم آنكه با القاي دقيق سياستها و ارزشهاي آمريكا به جهان، بخشي از ديپلماسي عمومي آمريكا باشيم.
وي گفت: بگذاريد من به شما روزنامهنگاران عزيز خود بگويم كه من و ما بر برتري مأموريت اول تأكيد ميكنيم، كه آن مأموريت خبرنگاراني قابل باور بودن است زيرا در واقع اين امر تنها شيوه براي انجام مأموريت دوم است. شما نميتوانيد تا زمانيكه قابل باور نباشيد و حقايق را نگوييد مأموريت دوم را انجام دهيد و در پايان نيز حقيقت در كنار ما قرار گرفته است.
وي در سخنان خود متعهد شد كه ترديدي براي پخش عقايدي كه در تضاد با سياست خارجي آمريكا است در ايستگاههاي "بيبيجي " ندارد.
آيساكسون اعلام كرد كه اهداف سياست خارجي آمريكا و اهداف روزنامهنگاري معتبر در 90 درصد از مواقع با يكديگر هماهنگي و همپوشاني دارد و در 10 درصد موارد بايد يك گزينه انتخاب شود و تصميمگيري شود.
وي در پايان تأكيد كرد: من احساس ميكنم كه وظيفه "بيبيجي " است كه هميشه در جهت روزنامهنگاري معتبر تصميمگيري كند، ما هيچ گاه نميتوانيم در زمينه اعتبار خود مصالحه كنيم و اين مسئله به منافع سياست خارجي آمريكا بيشتر كمك ميكند اما اگر واقعا يك نزاع و درگيري به وجود آيد، هدف اول ما حمايت از اعتبار [اخبار و روزنامهنگاري] خود است.
اظهارات و تاكيد آيساكسون در زمينه پايبندي بر اصول و ارزشهاي خبرنگاري و ژورناليسم در شرايطي است كه رسانههاي آمريكايي و غربي در موارد متعددي اقدام به سانسور و تحريف حقايق درباره اقدامات داخلي و خارجي دولت آمريكا كردهاند.
پنهانكاري در زمينه جنگ عراق و افغانستان، زندانهاي ابوغريب و بگرام، ماجراي اعدام ترزا لويس و مواردي از اين قبيل تنها مواردي از نمونههاي فراوان سانسور و پوشش رسانهاي جانبدارانه، محافل رسانهاي وابسته به دولتهاي غربي و آمريكا هستند.