ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 11 آذر 1403
يکشنبه 11 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 22 ارديبهشت 1403     |     کد : 203647

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب:

حضرت ابراهیم(ع) بنیانگذار برائت از مشرکین بود

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ضمن تبیین برخی صفات حضرت ابراهیم(ع) از جمله بردباری، دلسوزی، راستگویی، اخلاص و الگو بودن آن حضرت گفت: ابراهیم خلیل الله بنیانگذار برائت و پرهیز از شرک و مشرکان بود.

 نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ضمن تبیین برخی صفات حضرت ابراهیم(ع) از جمله بردباری، دلسوزی، راستگویی، اخلاص و الگو بودن آن حضرت گفت: ابراهیم خلیل الله بنیانگذار برائت و پرهیز از شرک و مشرکان بود.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی حج، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، امروز، ۲۱ اردیبهشت، همزمان با اول ماه ذی‌القعده و آغاز هفته حج به عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه  در جمع نمازگزاران تهرانی سخنرانی کرد.

وی در ابتدا با اشاره به اینکه دهه اول ذی‌القعده به عنوان دهه کرامت و هفته نخست این ماه قمری به عنوان هفته حج نام‌گذاری شده است، گفت: سفر زائران بیت‌الله الحرام در روزهای آینده آغاز می‌شود و زائران ایرانی نیز به سرزمین وحی اعزام می‌شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با دست‌اندرکاران عملیات حج پیش‌رو اشاره کرد و گفت: ایشان حج امسال را با توجه به جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع غزه، حج برائت از مشرکان، نام‌گذاری کردند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: مقام معظم رهبری در این دیدار یادآور شدند که زائران بیت‌الله الحرام باید پیوسته در حال ذکر و یاد خدا و توجه ویژه به وحدت با سایر مسلمانان داشته باشند. ایشان همچنین به الگو بودن حضرت ابراهیم(ع) در قرآن اشاره و آیین ابراهیمی را سرمنشأ ادیان آسمانی معرفی کردند.

سرپرست حجاج ایرانی در ادامه با اشاره به این که نزدیک‌ترین دین به آیین ابراهیمی، اسلام است، گفت: امام خمینی(ره) نیز مراسم حج تمتع را حج ابراهیمی خواندند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب برخی ویژگی‌های شخصیت حضرت ابراهیم(ع) را برشمرد و گفت: زائران بیت‌الله الحرام پس از طواف خانه خدا، نماز طواف را پشت مقام ابراهیم(ع) اقامه می‌کنند که این بیانگر جایگاه و مقام والای این پیامبر عظیم‌الشأن است.

وی گفت: خداوند متعال در قرآن در معرفی ویژگی‌های حضرت ابراهیم(ع)، ایشان را بردبار و دلسوز معرفی می‌کند و در آیه ۷۵ سوره هود می‌فرماید: «إِنَّ إِبْرَاهِيمَ لَحَلِيمٌ أَوَّاهٌ مُنِيبٌ: زيرا ابراهيم بردبار و دلسوز  و بازگشت‏ كننده [به سوى خدا] بود».

نماينده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه به آیه ۱۲۰ سوره نحل «إِنَّ إِبْرَاهِيمَ كَانَ أُمَّةً قَانِتًا لِلَّهِ حَنِيفًا وَلَمْ يَكُ مِنَ الْمُشْرِكِينَ- به راستى ابراهيم پيشوايى مطيع خدا [و] حق‏گراى بود و از مشركان نبود» اشاره کرد و گفت: ابراهیم خلیل الله یک امت بود که به تنهایی زحمت جمع را می کشید. حضرت ابراهیم(ع) راستگو «إِنَّهُ كَانَ صِدِّيقًا نَبِيًّا» و اهل اخلاص بود، به طوری که زمانی که کعبه را بنا نهاد رو به درگاه حق تعالی کرد و گفت که خداوندا از ما قبول کن.
حضرت ابراهیم(ع) بنیانگذار برائت از مشرکین بود
حجت الاسلام و المسلمین نواب همچنین، به آیه ۱۲۰ سوره بقره «رَبَّنَا وَابْعَثْ فِيهِمْ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِكَ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَيُزَكِّيهِمْ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ- پروردگارا در ميان آنان فرستاده‏‌اى از خودشان برانگيز تا آيات تو را بر آنان بخواند و كتاب و حكمت به آنان بياموزد و پاكيزه‏ شان كند زيرا كه تو خود شكست‏‌ناپذير حكيمى» اشاره و تصریح کرد: حضرت ابراهیم(ع) به فکر آیندگان بود و در حقیقت ایشان را می‌توان مؤسس امت اسلامی و تشکیلات دینی دانست.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هچنین از حضرت ابراهیم(ع) به‌عنوان مدافع مظلومین و نخستین کسی که به میدان جنگ رفت یاد کرد و گفت: ایشان حضرت لوط(ع) را از دست رومیان نجات داد.

وی افزود: ابراهیم خلیل الله مقام پیشوایی امت را داشت و خداوند متعال در همین راستا در آیه ۱۲۴ سوره بقره می فرماید: «إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا:من تو را پيشواى مردم قرار دادم».

حجت الاسلام والمسلمین نواب حضرت ابراهیم(ع) را بنیانگذار برائت و پرهیز از مشرکان دانست و گفت: مناظره و گفت‌وگوی ایشان با ستاره‌پرستان، ماه‌پرستان و خورشیدپرستان در قرآن کریم ذکر شده که آن‌ها را به پرستش خدای یگانه و پرهیز از شرک و بت‌پرستی دعوت کرده است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان با اشاره به این که آیات ۸ و ۹ سوره ممتحنه به مسئله برائت اختصاص دارد، گفت: حضرت ابراهیم(ع) نخستین کسی بود که با شمشیر جنگید و مناسک حج را تبیین کرد و خداوند متعال برای امتحان کردن به ایشان دستور داد که فرزندنش حضرت اسماعیل(ع) را ذبح کند که این آزمایش  را پدر و پسر سرفزاز پشت سر گذاشتند.


نوشته شده در   شنبه 22 ارديبهشت 1403  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
 
Refresh
SecurityCode