يک متخصص بيماريهاي عفوني گفت: عفونتهاي گوارشي و مسموميتهاي غذايي شايعترين بيماريهاي عفوني در فصل تابستان هستند.
دکتر عليرضا جانبخش در گفت وگو با ايسنا، اظهار داشت: در فصل تابستان به علت افزايش سفر، مصرف غذا در خارج از منزل نيز متداولتر است كه اين امر افراد را بيشتر در معرض بيماريهاي عفوني قرار ميدهد.
دكتر جانبخش در ادامه تصريح کرد: عامل عفونتهاي گوارشي که به اسهال مسافرتي معروف هستند ميکروبهايي مانند ايکولاي ميباشند که علائم آن به شکل تب خفيف، درد شکمي و اسهال غيرخوني بروز ميکند.
وي گفت: اسهالهاي ويروسي نيز که افراد شش ماهه تا دو ساله را درگير ميكند در فصل تابستان شيوع پيدا ميکنند.
دکتر جانبخش درباره مسموميتهاي غذايي اظهار داشت: اين نوع مسموميتها دو دستهاند؛ گروه اول علائم گوارشي فوقاني مانند درد شکم و استفراغ را به همراه دارند و گروه دوم نيز علائمي شبيه اسهال هستند.
وي گفت: عامل اين مسموميتها استافيلوکوکها هستند که به دنبال خوردن آب، سبزي، غذا و گوشت آلوده وارد بدن ميشوند و دورهاي سه تا پنج روزه دارند.
دكتر جانبخش، عفونتهاي تهاجمي را داراي علائم بيماري زاي شديدتر عنوان کرد و گفت: عفونتهاي تهاجمي منجر به تشديد تب و لرز و اسهال از نوع خوني ميشوند که شيگلا، سالمونلا، ايکولاي و بعضا آميبها ايجادکننده آنها هستند.
وي گفت: اين نوع از عفونتها بسيار خطرناکند و ممکن است به عوارضي نظير گشادي روده و سوراخ شدن آن منتهي شوند.
اين متخصص تغذيه، استفاده از آب آشاميدني سالم، غذاي بهداشتي، شستن دستها، ضد عفوني کردن سبزي و ميوه با پرکلرين و پرهيز از مصرف غذاهاي باز را از جمله راهکارهاي جلوگيري از ابتلا به عفونتهاي خاص تابستاني برشمرد.