ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 22 آذر 1403
پنجشنبه 22 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 16 آذر 1403     |     کد : 205091

فاطمه زهرا(س)، ستون خیمه امامت و ولایت

حضرت فاطمه زهرا(س) فرزند پیامبر اسلام(ص)، همسر حضرت علی(ع) و مادر اهل بیت(ع)، ستون خیمه امامت عامل تداوم نبوت و رسالت حضرت محمد(ص) و ولایت بود.

ایسنا/آذربایجان شرقی حضرت فاطمه زهرا(س) فرزند پیامبر اسلام(ص)، همسر حضرت علی(ع) و مادر اهل بیت(ع)، ستون خیمه امامت عامل تداوم نبوت و رسالت حضرت محمد(ص) و ولایت بود.

شهادت حضرت فاطمه(س) از باورهای غالب و دیرینه در میان شیعیان است که بر اساس آن، حضرت فاطمه(س) دختر پیامبر اکرم(ص) نه به مرگ طبیعی، بلکه در اثر آسیب‌های واردشده از سوی برخی از صحابه پیامبر، طبق روایاتی بعد از ۷۵ روز یا ۹۵ روز بعد از رحلت حضرت محمد(ص) به شهادت رسیده است.

حضرت فاطمه(س) همواره در کنار حضرت محمد(ص) نقش بی‌بدیلی در گسترش و پایداری اسلام ایفا کرده است و بعد از رحلت پیامبر اسلام(ص) در ماجرای سقیفه ضمن مخالفت با اقدام شورای سقیفه، خلافت ابوبکر را غاصبانه خواند و با او بیعت نکرد. او در جریان مصادره فدک و دفاع از خلافت امام علی(ع) خطبه‌ای خواند که به خطبه فدکیه معروف شد.

همراهی و همیاری با حضرت علی(ع)، تربیت اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، تبیین راه و رسم پیامبر اسلام برای مردم جاهل عربستان، تسبیحات حضرت فاطمه(س)، مصحف فاطمیه و خطبه فدکیه در حمایت و دفاع از خلافت برحق امیرالمومنین علی(ع) از جمله اقدامات ارزشمند و گرانبهای صدیقه کبری(س) در راستای پایداری، استواری، گسترش و ثبات اسلام و مسلمین بوده است.

قبر مخفی حضرت فاطمه(س) نشان از مظلومیت او

حجت‌الاسلام والمسلمین محمود هادی، کارشناس مذهبی در گفت وگو با ایسنا، به جایگاه والای حضرت صدیقه کبری(س) نزد پیامبر اسلام(ص) تاکید کرد و افزود: طبق حدیثی (فاطمه پاره تن من است)، حضرت محمد(ص) به آن بانوی بزرگوار احترام و ارزش ویژه‌ای قائل بودند. 

وی قبر مخفی حضرت فاطمه(س) را نشان از مظلومیت او دانست و گفت: با توجه به خفگان، ظلم و ستم حاکم در آن عصر، ۹ نفر از نزدیکان حضرت فاطمه زهرا(س) غریبانه وی را در مدینه دفن کردند.

ایام فاطمیه شناسنامه جهان تشیع است 

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن نستوهی  کارشناس مذهبی در گفت و گو با ایسنا اطاعت از ولایت، سادگی و شکرگزاری، دفاع از حق، انجام رسالت اجتماعی، عفاف و حجاب را از ویژگی های بارز شخصیتی حضرت فاطمه زهرا(س) برشمرد و گفت: بیان ابعاد شخصیتی فضایل وجود مقدس حضرت فاطمه(س) با وجود حیات کوتاه آن حضرت چنان گسترده است که با استناد به منابع معتبر روایی و رجالی، قلم از توصیف شایسته ایشان قاصر می‌شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از ابعاد شخصیت ملکوتی حضرت فاطمۀ زهرا (س) همسر نمونه و فداکار بودن است که نمونه کامل یک همسر شایسته برای زنان عالم به شمار می‌رود.

وی به شأن و منزلت والای عظمت حضرت زهرا(س) در آیات و روایات اشاره کرد و افزود: خدای متعال، رسول خدا(ص) و امامان معصوم(ع) گواهان افضلیت و برتری حضرت زهرا بر همه زنان و مردان عالم هستند؛ این افضلیت به جهت وجود ویژگی‌های غیر قابل انکار این شخصیت الهی است که در این راستا مقامات عالیه دنیوی و اخروی را خداوند به او عنایت کرده است.

نستوهی ایام فاطمیه را شناسنامه جهان تشیع دانست و ادامه داد: مناسبت‌های دینی از اهمیت ویژه و خاصی برخوردار هستند و این امر می‌طلبد که انسان با یک ویژگی و اهتمام بیشتر آن‌ها را احیا کند و ایام فاطمیه یکی از آن مباحث است.

وی تصریح کرد: برای ایام فاطمیه باید یک تعریف خاصی صورت بپذیرد، شاید وقتی سخن از ایام فاطمیه می‌شود در ذهن مردم به معنای ایام شهادت حضرت زهرا (س) تداعی شود در حالی که مراد از ایام فاطمیه آن وقایع و حوادثی هستند که در جهان اسلام بعد از رحلت پیامبراکرم (ص) اتفاق افتاده که محوریت آن حوادث حضرت فاطمه (س) است.

این کارشناس مذهبی، الگوپذیری از حضرت زهرا(س) را به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم تشریح کرد و افزود: الگوپذیری مستقیم آن است که گفتار و رفتار آن بزرگوار را عیناً برنامه، راه و رسم زندگانی خویش قرار دهیم و همچنین الگو پذیری غیرمستقیم آن است که روح و حقیقت گفتار یا کردار آن اسوه الهی را درک نماییم و با تحلیل و استنباط از سیره علمی و عملی آن بزرگوار، وظیفة خویش را در همه ابعاد زندگانی دریابیم.

وی بهترین ابزار برای تبیین شخصیت والای حضرت زهرا(س) را استفاده از فضای مجازی دانست و گفت: باید مبانی این بانوی بزرگوار در قالب فیلم، سریال، داستان کوتاه، شعر و قصه به مردم معرفی شود.

وجود حضرت صدیقه کبری(س) معمای ناشناخته جهان اسلام است 

حجت‌الاسلام والمسلمین نوین، یکی دیگر از کارشناسان مذهبی نیز، وجود حضرت فاطمه(س) را معمای ناشناخته جهان اسلام دانست و گفت: جایگاه رفیع حضرت فاطمه زهرا(س) بغیر از حضرت محمد(ص) و حضرت علی(ع) با هیچ کسی قابل قیاس نیست.

وی ادامه داد: ما باید به جنبه های مختلف زندگی پربرکت ایشان از جمله مردم‌داری، دین‌داری، عبادت، زندگی، رعایت حلال و حرام، عفاف و حجاب، تبلیغ دین و خدمت به مردم توجه کنیم که در صورت شناخت و درک این معمای ناشناخته، می‌توانیم سعادتمند شویم.

وی با بیان اینکه مصحف فاطمیه مجموعه‌ای از اخبار حضرت جبرئیل به حضرت فاطمه زهرا(س) است، گفت: بعد از رحلت پیامبر اسلام(ص)، جبرئیل پیام های الهی را برای حضرت فاطمه (س) نازل می‌کرد و حضرت فاطمه این اخبار را به صورت مصحف فاطمیه گردآوری کرده که در دست اهل بیت(ع) بوده و در عصر حاضر نیز در دست امام زمان(عج) است.

نوین به فرموده حضرت امام خمینی(ره) در مورد جایگاه بی بدیل حضرت زهرا(س) اشاره کرد و افزود: طبق این فرموده، اگر حضرت فاطمه(س) مرد بود قطعا پیامبر می‌شدند.


نوشته شده در   جمعه 16 آذر 1403  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode