ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 1 ارديبهشت 1403
شنبه 1 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 5 فروردين 1399     |     کد : 191697

روز شمار تاريخ

سه شنبه5فرودین 1399-29رجب 1441-24مارس 2020

تولّد (اميرخسرو دهلوي) شاعر پارسي‏گو (631 ش)

تولّد (اميرخسرو دهلوي) شاعر پارسي‏گو (631 ش)

تولّد (اميرخسرو دهلوي) شاعر پارسي‏گو (631 ش)
اميرخسرو دهلوي شاعر پرآوازه پارسي گوي هندي، در سال 651 ق در شمال غربي هند به دنيا آمد و از جواني، استعداد خود را در زمينه شعر نشان داد. اميرخسرو علاوه بر تسلط بر ادبيات و موسيقي ايراني و هندي، با زبان‏هاي عربي و تركي نيز آشنا بود. اطلاعات وسيع و مهارت او باعث شد تا در زمره پركارترين شاعران ادب فارسي به شمار آيد. از اميرخسرو دهلوي، آثار متعددي به يادگار مانده كه هشت مثنوي و پنج دفتر شعر از آن جمله است. دهلوي در اين مثنوي‏ها، شديداً تحت تأثير نظامي، شاعر شهير ايراني بوده است. وي به حق، بزرگ‏ترين شاعر پارسي گوي هند و صاحب قريحه و اشعار بسيار است.

آغاز تخليه ايران از قواي اشغالگر روس (1325 ش)

آغاز تخليه ايران از قواي اشغالگر روس (1325 ش)
در جريان جنگ جهاني دوم، ايران توسط متفقين اشغال شده و پس از اتمام جنگ، هنوز اين نيروها در كشور حضور داشتند. پس از مدتي، توافق شد كه اين نيروها از ايران خارج شده و كشور را تخليه نمايند. اما شوروي علي‏رغم امضاي توافقنامه، مايل به خروج نبود. بنابراين دولت ايران شكايتي را تسليم سازمان ملل كرد و خواستار تخليه ايران از قواي متجاوز روس گرديد. سرانجام اين نيروها از اوايل سال 1325 ش، راهي كشور خود شده و ايران را تخليه نمودند.

وفات همسر گرامي رسول‏ خدا، "حضرت خديجه" به روايتي(سه‏ سال قبل ازهجرت)

وفات همسر گرامي رسول‏ خدا، "حضرت خديجه" به روايتي(سه‏ سال قبل ازهجرت)
حضرت خديجه(س) پس از 25 سال زندگي مشترك با پيامبر اكرم(ص) در سن 65 سالگي، وفات يافت و در منطقه‏ي حَجون مكه دفن گرديد. وي در سن 40 سالگي با رسول خدا(ص) ازدواج نمود و ثمره‏ي ازدواج آن‏ها، دو پسر و چهار دختر به نام‏هاي قاسم، عبداللَّه، زينب، رقيه، ام‏كلثوم و حضرت فاطمه‏ي زهرا(س) بود. آن حضرت نخستين زني بود كه به دين اسلام گرويد و تمام اموال خود را در راه ترويج اسلام در اختيار پيامبر اكرم(ص) گذاشت. يكي از روزهايي كه در آن احتمال رحلت آن حضرت نقل شده، 29 رجب است.

رحلت آيت‏اللَّه "سيدمحمد هادي ميلاني" فقيه بزرگ و مرجع عالي مقام شيعه(1395 ق)

رحلت آيت‏اللَّه "سيدمحمد هادي ميلاني" فقيه بزرگ و مرجع عالي مقام شيعه(1395 ق)
حضرت آيت اللَّه سيد محمد هادي ميلاني در محرم سال 1313 ق در نجف، در خانواده‏اي اهلِ علم و معنويت به دنيا آمد. اجداد او همه از ساداتِ حسينيِ شهر مدينه‏ي منوره و از فرزندانِ امام چهارم حضرت علي بن الحسين(ع) بودند. پس از اتمام دروس مقدماتي، به درس حضرات آيات: ابوالحسن اصفهاني، ميرزاي ناييني و آقاضياءالدين عراقي حاضر شد و در طول 23 سال حضور در دروس و محافل علمي اين بزرگان، توانسته بود بر آراء و نظرات قوي‏ترين اساتيد مسلط شود. آيت اللَّه ميلاني علاوه بر مهارت در فقه، در علومي همچون فلسفه، تفسير و علوم قرآني نيز تبحّر داشت و اين دروس را تدريس مي‏نمود. جلسات درس ايشان در حوزه‏ي بزرگ نجف بسيار با شكوه بود و شاگردان فراواني از جمله آيات عظام: حسين وحيد خراساني، سيد عباس صدر، محمدتقي جعفري، سيدمحمدباقر طباطبايى و... در محضر درس او به مدارج بالاي علمي دست يافتند. هم چنين آثار فراوان علمي آيت اللَّه ميلاني در كتب گوناگون معظمٌ له متبلور شده است. محاضراتٌ في الفِقهِ الاماميَّه در ده جلد، قادَتُنا كيفَ نَعرِفهُم در نُه جلد و... از جمله تأليفات اين مرجع بزرگ تقليد به شمار مي‏روند. اين عالم بزرگ در سال 1373 ق وارد شهر مشهد شده و با حضور خود، حوزه‏ي علميه‏ي مشهد را رونقي دوباره بخشيد. سرانجام اين عالم رباني كه در اواخر عمرِ خود، از همراهي با نهضت اسلامي مردم عليه رژيم پهلوي غافل نبود در سال 1395 ق برابر با 1354 شمسي در 82 سالگي دار فاني را وداع گفت و پس از تشييعي با شكوه، در جوار مرقد مطهر امام رضا(ع) به خاك سپرده شد. گفته مي‏شود كه تاييد شرعي براي اعدام حسنعلي منصور، نخست‏وزير خائن رژيم منحوس پهلوي، از جانب آيت‏اللَّه ميلاني به اعضاي هيئت مؤتلفه‏ي اسلامي، صادر شده بود.

كشف عامل بيماري سل توسط "رابرت كُخ" محقق و دانشمند آلماني (1882م)

كشف عامل بيماري سل توسط "رابرت كُخ" محقق و دانشمند آلماني (1882م)
در 24 مارس 1882م باسيل "كُخ" عامل سرايت و انتشار بيماري سِل، توسط رابرت كُخ پزشك و محقق آلماني، كشف شد. رابرت كخ، بيش از ده سال در زمينه شناخت علّت بيماري سل، مطالعه و تحقيق كرد و سرانجام موفق به كشف اين عامل شد كه بعدها آن بيماري را به نام او، باسيل كخ ناميدند. وي يك سال پس از اين كشف اعلام كرد كه مي‏توان همه موجودات را در اثر تلقيح اين سرم از بروز امراض مصون داشت. اين پزشك آلماني، در سال 1905، جايزه نوبل را در زمينه فيزيولوژي دريافت كرد. با اين حال، رابرت كخ به عنوان كاشف ميكروب سل كه خودْ جان ميليون‏ها نفر را نجات داده بود، پس از سفرهاي بسيار به بيماري سل مبتلا شد و در 27 مه 1910م در 67 سالگي درگذشت.

درگذشت "ژول ورن" نويسنده بزرگ فرانسوي (1905م)

درگذشت "ژول ورن" نويسنده بزرگ فرانسوي (1905م)
ژول وِرْن، نويسنده معروف فرانسوي در 8 فوريه 1828م در شهر نانت فرانسه به دنيا آمد و تحصيلات اوليه را در زادگاه خود گذراند. وي سپس براي ادامه تحصيل در رشته حقوق راهي پاريس شد. وِرْن به دليل علاقه به ادبيات، به فعاليت در اين رشته پرداخت. پس از آنكه چند داستان اوليه وي موفقيتي كسب نكرد، به مطالعه پرداخت و روش جديدي براي نگارش آثار خود در پيش گرفت. وي به جاي آنكه از سرگذشت پيشينيان سخن بگويد، داستان آيندگان را برگزيد. ژول ورن در اوقات بيكاري به مطالعه و تحصيل در رشته جغرافيا و رياضي و فيزيك ادامه داد و در به كار بردن زبان علمي در داستان‏هاي تخيلي و خلق رمان‏هاي علمي كه انديشه نوشتن آنها را در سر مي‏پرورانْد، بسيار تلاش كرد. ژول‏ورن با پيوند دادن علم و ادبيات، تحول شگرفي در ادبيات ايجاد كرد و موضوع رمان‏هاي خود را بر فرضيه‏هاي علمي ولي خيالي پايه‏گذارد كه بيشتر آنها در جهان امروز به حقيقت پيوسته است. نخستين اثر ژول ورن با اين روش، پنج هفته در بالن نام داشت كه با موفقيت زيادي روبرو شد. ژول ورن سپس همه ساله كتابي درباره اكتشافات و اختراعات علمي آينده را به صورت سفرنامه مي‏نوشت و مردم با ولع تمام، داستان‏هايش را مي‏خواندند. در داستان‏هاي تخيلي ژول ورن، به صورت عجيبي، بسياري از پيشرفت‏هاي علمي نظير ساخت زيردريايى، سفر به ماه و اسرار زمين كه در قرن بيستم تحقق يافت، پيش‏بيني شده است. ژول ورن در مدت چهل سال آثار فراواني انتشار داد كه سراسر از ماجراهاي عجيب و غريب و بر مبناي رمان علمي كه در آنها قدرت تخيل از مرزهاي جهاني فراتر مي‏رفت و خيال و وهم با واقعيت مي‏آميخت و براي خوانندگان كه تشنه اين قبيل داستان‏هاي خيال‏انگيز بودند جاذبه بسيار دربرداشت. ژول ورن از نويسندگاني است كه آثارش بيش از ساير آثار ساير نويسندگان فرانسوي به زبان‏هاي مختلف ترجمه شده است. استادي ژول ورن در داستان‏پردازي و نقل افسانه‏هاي تخيلي آميخته با تحليل دقيق رواني و طنز ناآشكار و استعداد خلق گروه‏هاي واقعي است از افراد بشر بر حسب نژاد و عصري كه در آن به سر مي‏برند و همين امر، او را داستان‏نويسي بزرگ معرفي كرده، به ويژه رمان‏هاي او جوانان را سخت شيفته خود ساخته است. شيوه نگارش ژول ورن شيوه‏اي دقيق و روان است كه هرگز كهنگي نمي‏پذيرد. نفوذ و تأثير ژول ورن در ادبيات معاصر خود به اندازه‏اي بود كه برخي، زمانه وي را "عصر ژول وِرْنْ" ناميده‏اند. تأثيرپذيري و الهام‏گيري بسياري از نويسندگان و شاعران از آثار وي، مؤيد اين معنا مي‏باشد. از ژول ورن بيش از پنجاه رمان علمي برجاي مانده است كه جزيره اسرارآميز، سفر به مركز زمين، زمين تا ماه و دور دنيا در هشتاد روز از آن جمله‏اند كه شهرتي جهاني دارند و به اكثر زبان‏هاي زنده دنيا ترجمه شده‏اند. ژول ورن سرانجام در حالي كه در اوج شهرت بود، در 24 مارس 1905م در 78 سالگي در پاريس درگذشت.


نوشته شده در   سه شنبه 5 فروردين 1399  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode