ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 1 ارديبهشت 1403
شنبه 1 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 10 شهريور 1398     |     کد : 189133

جر‌یاناتی به دنبال تحمیل سبک عزاداری خاص ‌به هیئت عزاداری هستند

مدیرکل ‌تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی گفت: جر‌یاناتی به دنبال تأثیر‌گذاری بر هیئات هستند و به بهانه کمک مالی به هیئت، محتوای خاص خود و یا سبک عزاداری خاص را به هیئت تحمیل می‌کنند.

 مدیرکل ‌تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی گفت: جر‌یاناتی به دنبال تأثیر‌گذاری بر هیئات هستند و به بهانه کمک مالی به هیئت، محتوای خاص خود و یا سبک عزاداری خاص را به هیئت تحمیل می‌کنند.

به گزارش به نقل از تسنیم، حجت الاسلام و المسلمین حسن شعبانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، ماه محرم و صفر را فرصت استثنایی برای تزریق معنویت و تجدید عهد با آرمان‌های ابا عبدالله الحسین (ع) دانست و اظهار داشت: ویژگی ماه محرم نسبت به ماه رمضان این است که احساس با معنویت و عقلانیت توام شده و اثرگذاری برنامه‌های محرم را چندین برابر افزایش داده است.

وی با اشاره به اینکه همبستگی ملی در سایه عزاداری‌های امام حسین (ع) تقویت می‌شود افزود: گروه‌بندی‌ها و جناح‌بندی‌ها در ایام عزاداری فراموش می‌شود.

مدیرکل ‌تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه سرمایه اجتماعی اسلام در ایام محرم به شدت افزایش می‌یابد تصریح کرد: هر جامعه به سرمایه اجتماعی و همبستگی ملی به شدت نیاز دارد و عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) این همبستگی و انسجام را فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه استان ما بافت دینی و مذهبی دارد، ابراز داشت: در استان ما علاوه بر اینکه 7500 مسجد، محور عزاداری هستند، 500 حسینیه زیرپوشش سازمان تبلیغات اسلامی هم به عنوان محورهای عزاداری هستند و 4800 مداح در آذربایجان شرقی فعالیت می‌کنند که شناسایی و ساماندهی شده‌اند.

‌شعبانی، هیئت‌های حسینی را به عنوان بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین تشکل مردمی کشور دانست و افزود: این هیئت‌ها کاملاً غیر وابسته به نهادهای دولتی و خودجوش هستند که توسط مردم پشتیبانی و اداره می‌شوند.

وی حضور سخنرانان و روحانیون در هیئت‌های مذهبی برای تبیین اهداف قیام ابا عبدالله الحسین (ع) را لازم و ضروری عنوان کرد و ابراز داشت: اکنون 1274 نفر مُبلّغ دینی بومی در استان داریم که از این تعداد 164 نفر از مبلغان بانو هستند که 1608 نفر روحانی و مبلّغ برای اعزام به مساجد و هیئات در ایام محرم سازماندهی شده‌اند.

مدیرکل ‌تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه برگزاری مراسمات عزاداری هم در داخل مساجد است و هم در ساعاتی از شبانه روز برای نشان دادن عظمت قیام امام حسین (ع) در محیط بیرونی مساجد و محلات برگزار می‌شود، خاطر نشان کرد: ضمن اینکه باید از این حرکت اصیل و عظیم مردمی قدردان باشیم، باید ملاحظاتی را هم رعایت کنیم، لذا رعایت ساعت شروع و خاتمه عزاداری که از سوی سازمان تبلیغات اعلام می‌شود، ضروری است، چراکه معتقدیم همان مردمِ حاضر در عزاداری، باید برای نماز صبح و استراحت و سرکار رفتن برنامه ریزی کنند.

وی با بیان اینکه به ایام انتخابات نزدیک می‌شویم تصریح کرد: تاکنون هیئات عزاداری این نکته را که وارد مباحث جناحی وارد نشوند، رعایت کرده‌اند، اما تعداد کمی مراعات نمی‌کنند که این تعداد کم هم برای هیئات زیاد است. خط قرمز سازمان تبلیغات اسلامی ورود به مباحث جناحی است، در حالی که ورود به مباحث سیاسی انقلاب لازم است و هیئت سکولار نداریم اما تبلیغ برای شخص خاص باید از هیئت‌ها به دور باشد.

‌شعبانی با تاکید بر اینکه در نذورات باید اولویت‌ها رعایت شود، تصریح کرد: در برخی محلات شاهدیم که نیاز شدیدی به اطعام داریم ولی در برخی محلات که نذورات توزیع می‌شود، ضرورت حداقلی دارد، بنابراین باید اولویت‌ها در این حوزه رعایت شود.

وی توجه به محیط زیست و رعایت نظافت شهری را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: اهل بیت توصیه کرده‌اند که حتماً مایه زینت اهل بیت باشیم و نه مایه سرافکندگی؛ ضمن اینکه محتوای اشعار باید سازنده و جهت دهنده باشد تا ناظر بر نیاز فکری و فرهنگی جامعه باشد، پرداختن به مسائل خرافی و بدون مستندات لازم، آسیب هیئت‌ها است.

مدیرکل ‌تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه جرایاناتی به دنبال تأثیر گذاری بر هیئات هستند و به بهانه کمک مالی به هیئت، محتوای خاص خود و یا سبک عزاداری خاص را به هیئت تحمیل می‌کنند، اضافه کرد: با توجه به اینکه محرم، ظرفیت بسیار بزرگی برای اسلام است، وظیفه همه ما صیانت از این ظرفیت عظیم است.

وی از محوریت موضوعات «خانواده» و «آسیب‌های اجتماعی» در سخنرانی روحانیون در هیئت‌ها خبر داد و افزود: همه مسایلی که می‌تواند پایه خانواده را سست کرده و یا تعالی بخشد، در سخنرانی‌ها حتماً مطرح خواهد شد و آسیب‌های اجتماعی هر منطقه مورد توجه قرار می‌گیرد.


نوشته شده در   يکشنبه 10 شهريور 1398  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode